Književni portret Zorana Hr. Radisavljevića

BEOGRAD – U Kući Đure Jakšića u Skadarliji u četvrtak, 11. jula, biće predstavljen književni portret novinara i pesnika Zorana Hr.Radisavljevića.

O njegovim najnovijim knjigama „Tražim rec“ (publicistika) i „Sito“ (poezija), govoriće akademik Svetislav Božić, Dragana Lakićević i Aleksandra Kocić Žeželj.

Stihove će govoriti dramski umetnici Biljana Đurović i Vico Dardić, dok će u muzičkom programu učestvovati Milutin Obradović, gitara.

Knjiga „Tražim reč“, koju je upravo objavila izdavačka kuća „Svet knjige“, sadrži odabrane prozne tekstove u vidu intervjua, nekrologa, novinskih tekstova o pojedinim svečanostima, putopisi …

Predgovor je za knjigu napisao akademik Svetislav Božić, koji se postarao da knjiga na kraju ima i selektivnu bibliografiju, koja obuhvata Radisavljevićeve zbirke poezije, intevjue, prikaze dela drugih pisaca, antologije od 1952. godine do naših dana.

Radisavljević (Raška, 1952.) je dugogodišnji novinar i urednik književnog časopisa „Nova Zora“, kao i član redakcije „Književnih novina“.

Njegova poezija je prevođena na više jezika i dobitnik je većeg broja značajnih nagrada.

Druga knjiga koja će biti predstavljena nosi naslov „Sito“, a objavila ju je izdavačka kuća „Filip Višnjić“.

To je zbirka odabrane poezije podeljene prema godišnjim dobima na proleće, leto jesen i zimu.

U knjizi posvećenoj roditeljima sakupio je 67 pesama koje su, ,prema njegovoj proceni najbolje što je napisao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar