Koncerata u Domu kulture Novi Sad: Van Gogh, Partibrejkers, Artan Lili, Vatra.

NOVI SAD – Domaći rok bendovi – Van Gogh, Partibrejkers, Artan Lili, kao i hrvatski pop rok sastav “Vatra” obogatiće muzički program u Domu kulture Novi Sad u narednom periodu do kraja marta i tokom aprila.

Jedan od najpopularnijih bendova Srbije u poslednjh 35 godina „Van Gogh“ konačno će održati klupski koncert u Srpskoj Atini, kako mnogi nazivaju Nov Sad.

Nakon mnogobrojnih koncerata na raznim novosadskim manifestacijama i festivalima, pre svega na Exitu, grupa „Van Gogh“ će se 24. marta predstaviti vernoj publici u atmosferi potpuno drugačijoj od one na koju su fanovi ovih rok velikana navikli.

Od debi albuma „Tragovi prošlosti“ 1986. godine do za sada poslednjeg materijala „More bez obala“ (2019) izdali su 10 studijskih, 4 live albuma, 3 kompilacije, 3 video izdanja, osvojili su dva puta nagradu za najboljeg izvođača na MTV Adria, nagradu za najbolju grupu i najbolji koncert 2010., nagradu za najbolji album 2019. i najbolju rok numeru 2020. kao i najbolji koncert 2022. godine.

Osvajali su dva puta Beogradsku Arenu, više puta Dom omladine Beograda, od nedavno su pohodili i uvek rasprodali koncerte u Mts Dvorani (bivšem Domu sindikata) – 2019. i 2022. godine, i naravno uvek su veoma traženi na festivalima – Exit, Beer fest i Arsenal fest, gde ih gleda između 50 000 i 100 posetilaca.

Ovakva bogata biografija zaslužuje veliko poštovanje i obećava sjajan provod, a Zvonimir Đukić Đule (frontmen, tekstopisac, pevač, gitarista, kompozitzor), Srboljub Radivojević Srba (bubnjar) i Dragan Ivanović Gaga (bas gitarista) učiniće ovo veče nezaboravnim i ne propustite priliku da budete deo istorije koja će se 24. marta ispisati na stranicama Van Gogha i Doma kulture NS, poručuju iz ove ustanove.

Beogradski rok sastav „Partibrejkers“ nastupiće 7. aprila u Domu kulture Novi Sad.

Jedan od najvećih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, posle duže pauze vraćaju se u Novi Sad na samostalan koncert sa hitovima 40 godina duge karijere.
Kako najavljuju organizatori – ”Partibrejkers” u klupskoj atmosferi jeste koncert koji se ne propušta.

Tokom cele 2022. godine – Zoran Kostić Cane (lider, pevač, tekstopisac), Nebojša Antonijević Anton (gitarista, tekstopisac) i ostali članovi „Partibrejkersa“ održali su veliku koncertnu turneju širom Srbije i regiona, kao proslavu jubileja – 40 godina postojanja, a karijera im je svakako bogata velikim brojem hitova za sva vremena.

Poslednjih godina u Beogradu su imali uspešne koncerte u Hali sportova (festival i konferencija Kontakt 2019), na Stadionu Tašmajdan (2016, 2021), na nekoliko izdanja Beer festa na Ušću, u seriji nastupa Doma omladine, u Atrijumu Beogradskog sajma 2022, kao i na festivalima – Exit, Arsenal fest (Kragujevac), Vršačko leto, i drugi.

Hrvatski pop rok bend „Vatra“ će održazi svoj prvi solo koncert u Domu kulture Novi Sad u petak, 21. aprila.

Ujedno, to će im biti treći nastup u glavnom gradu Vojvodine, i organizatori poručuju da se na ovom koncertu očekuje vrela atmosfera, jer svi oni koji su jednom posetili njihov nastup, znaju da je “Vatra” bend koji pruža vrhunski provod, što znaju i Novosađani.

Sa karijerom koja traje već 24 godine, sa više od 10 diskografskih nagrada „Porin“, bend iz Hrvatske poznat je publici i po duetima sa poznatim kolegama kao što su Damir Urban – pesma “Tremolo” i nažalost pokojni Mašimo i njihov hit „Nama se nikud ne žuri“.

U Srbiji je, osim navedenih, možda i najpoznatija pesma „Tango“ sa kojom su i osvojili najviše nagrada.

Njihov frontmen Ivan Dečak jedan je od najcenjenijih hrvatskih muzičara, a bio je i jedan od mentora u televizijskom muzičkom šou programu „The Voice“, prema američkoj licenci.

Očekuje se i njihov novi album koji najavljuju singlovi „Rum na usnama“ i „Javi se kad stigneš“.

U oktobru 2022. imali su koncert u klubu Novi BitefArtCafe u Beogradu, a u prestonici Srbije su svirali ranije i u Domu omladine, i festivalima Mikser i Beer fest, ali su bili i dva puta predgrupa Mašimu na njegovim koncertima u Sava centru (2020) i Stadionu Tašmajdan (2021).

Elektro rok noise bend „Artan Lili“ se vraća u Dom kulture Novi Sad novim koncertom 28. aprila.

Mnogi ih smatraju za jednu od najpoznatijih, najpriznatijih i koncertno najaktivnijih grupa u Srbiji i regionu, koja konstantno postavlja nove audio-vizualne standarde.

„Novi Sad je jedno od najznačajnijih mesta na našoj koncertnoj mapi.

Uvek se potrudimo da u ovom gradu izvedemo nešto novo i to naša publika dobro zna i zato nam se uvek iznova vraća. Premijerno ćemo izvesti neke nove pesme, pa neka nestrpljenje raste. Vidimo se 28. aprila – ne propustite najbolju žurku u centru Novog Sada. Dobrodošli!“ – izjavili su članovi benda euforično najavljujući nastup.

Artan Lili trenutno objavljuje singl-spotove sa predstojećeg trećeg albuma u saradnji sa kolegama sa scene, što su započeli još krajem 2019. godine, kada su uspeli da objjave i emituju 5 pesama za 5 dana, i 5 spotova takođe za 5 dana.

Tako je singl „Otrov“ nastao u saradnji sa alternativnim kantautorom Nikolom Vranjkovićem, dok je pesma „Rokenrol posle rokenrola“ ostvarena sa Zoranom Kostićem Canetom, frontmenom grupe “Partibrejkers”.

Cane im je i gostovao 5. novembra 2022. na njihovom velikom koncertu u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda, gde su slavili jubilej – 10 godina postojanja grupe, a svirali su i po festivalima, od Exita do drugih manifestacija širom naše zemlje i regiona, pamti im se koncert u Zagrebu.

Ove godine će ih ugostiti i Arsenal fest 2023 u Kragujevcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar