Koncert kadeta Vojne akademije na Trgu Republike

BEOGRAD – Muzička sekcija Vojne akademije, uz podršku Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, održala je u četvrtak uveče koncert na Trgu Republike u Beogradu, u okviru gradske manifestacije „Beogradska zima“.

„Prestonička publika uživala je u raznovrsnom muzičkom programu i mogla je da se uveri da kadeti, osim što vladaju vojničkim vrlinama, znanjem i veštinama, učestvuju i u ostalim aspektima društvenog života te da su u svakom smislu budućnost i ponos naše vojske i države“, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Profesor doktor potpukovnik Srđan Blagojević istakao je da Vojna akademija ima dugu tradiciju negovanja i razvijanja kulturno-umetničkih sklonosti i veština svojih kadeta.

„Zapaženi su rezultati folklorne, plesne, retoričke, likovne i ostalih umetničkih sekcija koje postoje u krugu kasarne „General Jovan Mišković“. Muzička sekcija Vojne akademije postoji dugi niz godina, ali je u prethodnih nekoliko godina doživela pravi preporod“, rekao je potpukovnik Blagojević.

Nastup na Trgu Republike bio je prilika da Beograđani porazgovaraju sa kadetima Vojne akademije i učenicima Vojne gimnazije i da se saznaju više informacija o uslovima konkursa i upisa u vojne škole, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar