Koncert Ljube Divca 1. oktobra u „Gvarneriusu“

BEOGRAD – Pijanista Ljubo Divac održaće koncert 1. oktobra u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije „Gvarnerius“ u okviru 10. ciklusa koncerata „FMU i Gvarnerius nagrađuju“, saopšteno je danas iz ove institucije.

Repertoar večeri činiće dela poljskog kompozitora Karola Šimanovskog, Johanesa Bramsa i Betovena.

Divac, koji je trenutno na doktorskim studijama Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, ovenčan je brojnim nagradama na međunarodnim i republičkim takmičenjima – posebno se ističu prva nagrada na ovogodišnjem Sirmium Music Festu, prve nagrade na 25. Međunarodnom takmičenju za mlade pijaniste u Šapcu, prve nagrade na International i prve nagrade na Natjecanju mladih glazbenika u Zagrebu, na kojem je dobio i specijalnu nagradu za izvođenje Betovenove „Sonate Op. 111“.

Svirao je u mnogim renomiranim koncertnim dvoranama u Beogradu, poput velike sale i galerije Kolarčeve zadužbine, sale Beogradske filharmonije, galerije Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), velike sale Studentskog kulturnog centra, Centra lepih umetnosti Gvarnerius, galerije Artget, galerije Italijanskog centra za kulturu, sale Dečijeg kulturnog centra, atrijuma Narodne biblioteke, i drugih.

Ulaz na koncert je slobodan, a zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne.

Projekat „FMU i Gvarnerius nagrađuju“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar