Koncert pijanistkinje Milice Zidarić večeras u SANU

BEOGRAD – Pijanistkinja Milica Zidarić održaće večeras koncert u Galeriji Srpske Akademije Nauka i Umetnosti (SANU) u Beogradu, saopšteno je iz ove institucije.

Ovom prilikom, mlada umetnica Zidarić će izvesti kompozicije „Engleska svita br. 2 a-moll BWV 807“ Johana Sebastijana Baha, „Preludijum, fugu i varijaciju op. 18“ Sezara Franka i „Fantazija op. 116“ Johanesa Bramsa.

Milica Zidarić (30), rodom iz Šapca, diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je završila i master, specijalističke i doktorske studije.

Laureat je brojnih nagrada domaćih i stranih takmičenja, među kojima su najznačajniji Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola, Internacionalno takmičenje mladih pijanista „Gradus ad Parnasum“ u Kragujevcu, „Orfeus“ u Trgu-Žiu u Rumuniji i Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“.

Održala je solističke koncerte u Galeriji SANU, u Narodnoj biblioteci Srbije, kao i Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije – Ustanovi „Gvarnerius“.

Sledeći koncert u Galeriji SANU će biti održan 14. juna kada će nastupiti Anja Ovaskainen na violini i Uki Ovaskainen na klaviru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar