Koncerti Evropa u gostima u Kragujevcu i Gornjem Milanovcu

BEOGRAD – Ovogodišnja serija koncerata “Evropa u gostima 2021” biće zatvorena nastupima ansambla domaćih i inostranih muzičara Serkl 1. decembra u Gornjem Milanovcu i 3. decembra u Kragujevcu, uz besplatan ulaz za posetioce, saopštili su danas organizatori.

Kako je najavljeno, Serkl će održati koncert „Mocart, Betoven i njihovi rivali“ 1. decembra (19:30) u Modernoj galeriji Kulturnog centra Gornji Milanovac, sa delima Mocarta, Salijerija, Betovena i Humela, za trio i kvartet sa oboom, a 3. decembra (19:00) u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije nazvan „CIRCLE 3,4,5“ sa delima Šuberta, Šumana, Milane Stojadinović Milić i Isidore Žebeljan, za trio, kvartet i kvintet sa klavirom.

Ansambl Serkl je osnovan u jesen 2020. godine za potrebe projekta „Evropa u gostima“, a čine ga violinistkinja Katarina Aleksić, portugalsko-belgijski violinista i dirigent Pedro Andrade, poljski violončelista Tomaš Pokšivinjski, oboistkinja Ivana Dakić, violinistkinja Marina Popović, pijanistkinja Bojana Dimković i flautista Aleksandar Ružičić.

Koncertnu seriju „Evropu u gostima 2021“ zabeležila je do sada koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Poljskoj, a podržali su je Ministarstvo kulture Srbije, SOKOJ, Centar beogradskih festivala, Muzej grada Beograda, a sponzori su kompanija Henkel i Princes Paf.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar