Koncerti u septembru: Plasido Domingo, Stefan Milenković

BEOGRAD – Letnja kulturna i muzička sezona se bliži kraju, i tokom septembra u Beogradu i celoj Srbiji je manje zakazanih koncerata, zbog neizvesne situacije sa pandemijom, ali ima još uvek popularnih imena domaće i strane scene kao što je španski tenor Plasido Domingo.

Septembar je krenuo sa spektaklom “ABBA vs. Metallica Symphonic” na Stadionu Tašmajdan, regionalnim rokerskim bendovima “Ex-Revolveri” na Zappa barci i “Vatra” u klubu BitefArtCafe na Kalemegdanu.

Predstojeći vikend će biti bogat i atraktivan po celoj Srbiji, kao da svi jure poslednji čas, tračak nade pred novu seriju problema sa koronom.

Rok festival “Priča” u Čačku će početi večeras na stadionu FK „Remont“ kada će nastupiti pop rok rege atrakcija “Ničim izazvan”, hrvatski pank rok sastav “Psihomodo Pop” i beogradski tvrdokorni rokeri “Partibrejkers”.

Subota je rezervisana za Dr Neleta Karajlića, bluz rok muzičara Nikolu Pejakovića Kolju i zagrebački pank folk rok “Brkovi”.

Električni orgazam će danas i sutra imati dva koncerta zaredom u Zaječaru, od kojeg je prvi već rasprodat, a drugi je pri kraju sa kartama.

Gile, Ljuba i ostala ekipa slave 40 godina veoma uspešne rokenrol karijere, i turneja će ih odvesti kroz celu zemlju.

Progresivni pop rok bend “Neverne bebe” posle Beer festa, ali i Niša, večeras će svirati akustični koncert u Kragujevcu.

Već sutradan u istom gradu, posle serije odlaganja od prošle godine, konačno dolazi najveća zvezda Srbije i regiona u domenu pop muzike – Zdravko Čolić, koji će održati veliki koncert na Hipodromu u Kragujevcu.

Subota će biti veoma sadržajna, jer će se isto veče održati više zanimljivih koncerata.

Prvo je tu “Opera na vodi”, svojevrsni spektakl u Beogradu na vodi, kao izuzetan pozorišno-muzički događaj, koji publika uvek voli, u produkciji Narodnog pozorišta.

Violinista svetskog glasa i karijere Stefan Milenković će u subotu imati solo koncert u Novom Sadu kao deo festivala “Kaleidoskop kulture“.

Zoran Kostić Cane, Nebojša Antonijević Anton i drugi u rokenrol bendu “Partibrejkers” imaju novi susret sa publikom upravo sutradan veče, 04.09. na Stadionu Tašmajdan, gde su svirali poslednji put 2016. godine.

Koncert hard kor rep benda “357” takođe se odigrava u subotu, ali na sceni rok kluba Fest u Zemunu, dok u nedelju na isto mesto stižu dva rok i metal sastava – “Stain” i “Black Dot”.

Spektakl “Najveći hitovi klasike i Holivuda” biće realizovan u subotu i nedelju, prvo u Sinagogi u Novom Sadu, a zatim u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na repertoru su kompozicije iz čuvenih filmova i serija – „Sever i jug“, „Deset zapovesti“, „Da Vinčijev kod“, „Gladijator“ i „Povratak u budućnost“.

U susret novoj koncertnoj sezoni Kolarca sledeći je na redu nastup pijaniste Stefana Đokovića 7. septembra.

Jedan od najznačajnijih operskih umetnika današnjice Plasido Domingo, nakon sedam godina od poslednjeg koncerta u Beogradu, imaće novi susret sa publikom prestonice 8. septembra uz Simfonijski orkestar RTS-a na stadionu Tašmajdan.

Tako će slavni španski tenor biti jedan od retkih stranih muzičara koji će imati gostovanje u Beogradu tokom pandemije, u okviru zatvaranja festivala BELEF.

Program će biti sačinjen iz arija i dueta bogatog opusa Verdijevih, Pučinijevih i Maskanjijevih opera, koje će Plasido Domingo izvoditi sa sopranima Anom Piroci iz Italije i Marijom Jelić iz Srbije.

Ali, stadion Tašmajdan će ugostiti još dva regionalna omiljena muzičara – hrvatskog pop pevača Mašima Savića 18.09., kao i makedonskog virtuoza na gitari – Vlatka Stefanovskog 19.09., koji su imali zakazane, pa odložene koncerte krajem jula na istom mestu.

BitefArtCafe na Kalemegdanu ima zakazana još samo tri koncerta u narednom periodu, a prva je na redu Ida Prester & Lollobrigida – 8. septembra.

Neobična elektro pop dance dama, koja živi na srpsko-hrvatskoj relaciji Beograd-Zagreb sa svojim čuvenim bendom Lollobrigida posle 17 godina postojanja i dalje intrigira, pleni, oduševljava, što se očekuje i ove septembarske noći.

Odmah sledećeg dana, 09.09. ponovo na letnju scenu Bitefa stižu predstavnici hrvatske alternativne rok scene – “Urban & 4” na čelu sa Damirom Urbanom.

Alternativni rok muzičar Nikola Vranjković, koji je prošle godine na leto održao prvi put koncert u Bitefu, učiniće to i sada 16. septembra.

Bio je koncertno plodonosan u novom talasu popuštanja mera, tako da je za kratko vreme u prestonici dominirao u klubu Fest, Zappa barci ili na Beer festu.

Pravi hit će biti Darko Rundek & Ekipa na Zapa barci – 18. i 19. septembra u jedinstvenom i intimnom ambijentu na reci.

Nakon što su rasprodali tri koncerta u Botaničkoj bašti u avgustu, Rundek je dobio poziv za još dva beogradska koncerta sa svojom Ekipom.

Kombank Dvorana se vraća veoma aktivno u narednom periodu, gde će na programu imati dva mjuzikla u vidu muzičkih šou programa, kabarea, spektakla.

Prvi je “Parče Brodvejske noći” 17. septembra gde će igrati rok dama i diva Ivana Peters, kroz pesme iz filmskih hitova (“Kosa”, “Briljantin”, “Mamma Mia”, “Mulen Ruž”, Čikago”).

Drugi mjuzikl nosi naziv “Veselo devojačko veče” 1. oktobra na istom mestu, u kome takođe igra i peva Ivana Peters, a društvo joj prave sve koleginice – Tijana Dapčević, Zorana Pavić i glumica Jelena Đukić.

Koncert posvećen Vladi Divljanu, nakon rasprodatih nastupa na Kolarcu, „(Ne)Normalni bend“ će 19. septembra svirati u Kombank Dvorani, kao omaž preminulom muzičaru, o kome se sve više priča, posebno nakon velikog uspeha dokumentarnog filma „Nebeska tema“ Mladena Matičevića.

Pop atrakcija, veterani u svom poslu “Zana”, nakon duže pauze će se predstaviti domaćoj publici 25. septembra.

Žika i Jelena u tandemu, opstali su svih ovih godina, te ih se auditorijum uželeo da nastupaju sve češće.

Glumac Ivan Bosiljčić ponovo nakon maja meseca dolazi 30. septembra na svoju noć muzike, koncerta, poezije, glume u programu “Naše veče”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar