Konkurs “EKV: Tvoja pesma” ima dozvolu za oznaku “EKV”

BEOGRAD – Privredni apelacioni sud u Beogradu ukinuo je privremenu meru zabrane korišćenja oznake “EKV” u nazivu konkursa “EKV: Tvoja pesma”, koji su realizovale muzičke kompanije Mascom i Tin Drum Music, saopštile su te diskografske kuće.

Kako se navode u zvaničnom zajedničkom dopisu tih kompanija, prema njima ovo je prvi, ali izuzetno važan korak ka ispravnom okončanju spora koji je pokrenula Zadužbina Milana Mladenovića protiv njih, a sve u cilju sticanja monopola u korišćenju naziva grupe Ekatarina Velika i skraćenice EKV.

Oni podsećaju da je konkurs “EKV: Tvoja pesma” isključivo dobronamernog karaktera, te da je usmeren ka pružanju pomoći muzičkim umetnicima kojima je aktuelna pandemija praktično ukinula mogućnost da rade i zarade, uz istovremeno stimulisanje njihove kreativnosti i stvaralaštva.

“Shodno tome, ovakav vid opštekorisnog delovanja ne može se sprečiti pozivanjem na navodnu zaštitu žiga, budući da nema nikakve veze sa prometom roba i usluga na koje se pravo žiga isključivo odnosi”, stoji u saopštenju.

Predstavnici diskografskih kuća Mascom i Tin Drum Music dodaju da mogu samo da naslute motive koji stoje iza samoinicijativne registracije oznaka “Ekatarina Velika”, “EKV”, ali i imena i prezimena Milan Mladenović, kao da su u pitanju robe – brendovi i usluge.

“Međutim, ono što je sada već sasvim izvesno i što ohrabruje, jeste činjenica da zakon i sud neće dozvoliti zloupotrebe koje se kriju iza navodne zaštite prava”, zaključuje se u zvaničnom obraćanju javnosti, povodom odluke Privrednog apelacionog suda u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar