Lajv vju studio najavljuje digitalni Muzej grada Beograda

BEOGRAD – Kompanija „Lajv vju studio“ najavila je realizaciju projekta „Digitalni Muzej grada Beograda“, u okviru kojeg će Beograđani i gosti grada putem aplikacije proširene stvarnosti moći da na različitim lokacijama u Beogradu vide značajne istorijske eksponate ovog muzeja i saznaju nešto o bogatoj istoriji prestonice.
Po najavi organizatora, osnova koncepta je digitalizacija sadržaja iz zbirke Muzeja grada Beograda, kreiranje interaktivne postavke i predstavljanje eksponata u proširenoj i virtuelnoj stvarnosti kroz upotrebu novih medija i inovativnih rešenja za promociju kulturnog nasleđa Beograda.

Tehnologija proširene stvarnosti omogućiće zainteresovanima da vide stvarnost obogaćenu kulturnim sadržajima i multimedijalnim informacijama i saznaju nešto više o istoriji Beograda i vide predmete poput Makrinove glave iz antičkog perioda ili novčiće iz gvozdenog doba.

Između ostalog, na stepeništu ispod Brankovog mosta publika će moći da vidi mamuta i maketu prvog električnog tramvaja u Beogradu, kod Kapije Karla VI na Kalemegdanu moći će da se vide planovi Beograda iz 17. i 18. veka, a kod Česme Mehmed-paše Sokolovića Beogradsko četvorojevanđelje.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar