Letnji baletski kurs na Krfu u organizaciji NFI iz Beograda

KRF – Gradonačelnica Krfa Meropi Idreu istakla je, u razgovoru s direktorkom Nacionalne fondacije za igru (NFI) iz Srbije Ajom Jung značaj saradnje Beograda i Krfa, gde je u toku intenzivni letnji kurs baleta i savremene igre u organizaciji NFI i Skupštine grada Krfa.

U organizaciji NFI iz Beograda i Skupštine grada Krfa, 5. jula je počeo intenzivni letnji kurs baleta i savremene igre u Gradskom teatru Krfa, koji će trajati do 12. jula.
Idreu je u srdačnom razgovoru naglasila važnost ove i budućih saradnji između Beograda i Krfa, i obećala da će u Srbiju doći na jubilarno, 20. izdanje Beogradskog festivala igre (BFI), čiji je osnivač, direktor i selektor takođe Aja Jung.

Učenici Baletske škole NFI iz Beograda, Baletske škole iz Novog Sada i nekoliko škola sa Krfa učestvuju na letnjem kursu baleta i savremene igre, u cilju profesionalnog usavršavanja.

Časove baleta vodi Tibor Zolt, čuveni pedagog Baletske akademije iz Beča, dok je za časove savremene igre zadužena Bojana Mitrović, solistkinja istaknute nemačke trupe “Tanzmainz” koja je gostovala na Beogradskom festivalu igre.

Kako navode iz direkcije NFI, prethodne dve godine bile su izazovne i teške za sve mlade igrače, a najveći problem predstavljalo je potpuno odsustvo motivacije, odnosno nastupa, takmičenja, mogućnosti za usavršavanje i odmeravanje uz vršnjake iz drugih umetničkih škola.

Zahvaljujući Nacionalnoj fondaciji za igru, uz podršku kompanije “Telekom Srbija” i beogradske Opštine Stari Grad, ukupno 20 beogradskih i novosadskih baletskih talenata, dobili su priliku za dragocenim radom sa vrhunskim stručnjacima, u novom okruženju i uslovima, što može biti ključna prekretnica za njihovu dalju karijeru, smatra Jung sa svojim timom.
Poslednji dan ovog kursa, u utorak, 12. jula, biće otvoren za publiku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nije mi jasno kako prevarant Aja Jung jos uvek uspeva da dobija pare od drzave za maglu i laz!