„Love Fest“ od 4. do 6. u Vrnjačkoj Banji

VRNJAČKA BANJA – Festival elektronske muzike “Love fest” u 15. izdanju biće održan od 4. do 6. avgusta na pet pozornica u Vrnjačkoj banji, najavili su organizatori.

Prema navodima organizatora, “Love fest” je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja ima za cilj da promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih.

Festival je počeo kao jednodnevni muzički događaj na danas čuvenom “Mostu ljubavi”, pa otuda i naziv manifestacije.

Već sledeće godine festival se seli na Letnju binu, danas poznatu kao „Scena Danilo Bata Stojković“.

Danas zvanično najbolji regionalni festival za 2018. godinu, nastao je 2007. zahvaljujući mladim entuzijastama iz Vrnjačke Banje.

Ove godine dolaze pretežno inostrani di-džej izvođači za sve ljubitelje elektronike – Džejmi Džons, Džejmi Klausel, Džozef Kapriati, Sonja Munear, Marko Karola, Kolč, Antal, Mendel, Zernel, a od domaćih imena – Cristina Lazic, Marko Milosavljević, Aleksandar Korićanac i mnogi drugi.

Festival se izvodi na pet bina – Energy, Fire, 99, Live i H20 Stage.

Na spomenutoj pozornici Live stage jedino nastupaju bendovi i muzičari van koncepta elektronike, od žanrova rok muzike, preko rep, hip-hop pravca do pop i R’N’B melodija.

Tako će na ovoj pozornici 4. avgusta svirati alternativni bend iz Beograda – “Kanda, Kodža i Nebojša” i pank rok atrakcija iz Hrvatske – “Hladno pivo” na čelu sa Miletom Kekinom, koji će nastupati i na Beer festu (18.08.-21.08.).

Naredne večeri na Live stage-u će nastupati popularni rep sastav “Beogradski sindikat” koji su nedavno rasprodali stadion Tašmajdan, i “Prti Bee Gee” – rep bend takođe iz Beograda, koji postoje 22 godine i imaju pet studijskih albuma.

Poslednje, treće veče 6. avgusta na ovom stejdžu donosi ubedljivo najviše izvođača – velika regionalna trep senzacija Senidah iz Slovenije (nastupala skoro i na Arsenal festu i na Exitu), dame pop i R’N’B usmerenja – Jymenik, Thea i Tamara Popović TAM, reperi Nihil i Profit, elektro sastavi “Bejbi Motorola” i “Letnje smrti (Summer Deaths)”, kao i pop rep muzičar Milković.

Tokom 2012. godine Lovefest je dobio priznanje Ministarstva omladine i sporta kao najveći omladinski festival u zemlji i samo godinu dana nakon što je nominovan od strane “UK Festival Avards” za najbolji festival u inostranstvu.

Još jedna važna prekretnica u istoriji Lovefesta bilo je uvođenje novih programskih zona – Photo, Cinema, Graffiti, Ćill, Eco, Vorkshop, Street Basket, Ektreme i Kids zona.
Osnovni cilj stvaranja novih programskih oblasti i širenja festivalskih aktivnosti bio je promocija i prepoznavanje mladih talenata u centralnoj Srbiji.

Aktivnosti Lovefesta su usmerene na akcije koje doprinose razvoju ravnopravnosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa težištem na projekte humanitarnog, socijalnog, ekološkog, edukativnog i zabavnog karaktera.

Festival „Lovefest“ je uključen i učestvuje u humanitarnoj akciji „Hrana za sve“ dobrovoljnom davanju krvi, kao i jednokratnoj pomoći mnogim pojedincima u zemlji.

Do 2013. Lovefest se održavao na Letnjoj pozornici i trajao je tri dana, a broj posetilaca je rastao.

Prepoznajući veliko interesovanje ljudi iz Srbije i regiona, ukazala se potreba za većim prostorom, tako da je Lovefest od 2014. godine napravio svoju novu lokaciju u centralnom gradskom parku.

Lovefest je do sada posetilo više od pola miliona ljudi, a na njemu je svake godine preko 3 000 izvođača iz celog sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar