Martovski festival od 25. do 29. marta u DOB

BEOGRAD – Martovski festival – 67. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma biće održan od 25. do 29. marta 2020. u Domu omladine Beograda, najavili su iz DOB

Jedan od najstarijih filmskih festival u Evropi i svetu i ove godine trajaće 5 dana, a publici će predstaviti bogat filmski program u nekoliko nacionalnih takmičarskih kategorija: dokumentarni film do i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video art, animirani film i kratki igrani film – kategorija za koju postoji i međunarodna selekcija.

O filmovima koji su ušli u takmičarski program ovogodišnjeg festivala odlučivala je selekciona komisija u sastavu: Milan Nikodijević, reditelj, scenarista i producent; Vladimir Šojat, filmski i TV montažer, filmski autor i video umetnik; Nikola Majdak mlađi, snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Stručni saradnik selekcione komisije je Dragan Nikolić, urednik filmskog programa Doma omladine Beograda.

Novi umetnički direktor Martovskog festivala je Dejan Dabić, dugogodišnji urednik filmskog programa Niškog kulturnog centra, scenarista, reditelj i publicista.

Selektovano je ukupno 52 filma, koja će se takmičiti za Grand Prix festivala u pojedinačnim katagorijama za koje su prijavljeni, a na Martovskom festivalu dodeljuju se i strukovne nagrade – za najbolju režiju, kameru, montažu i dizajn zvuka/muziku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar