Međunarodni festival „Aisa&Friends“ u Beogradu i Vršcu

BEOGRAD – Međunarodni festival „Aisa&Friends“ počinje ovog vikenda na tri lokacije u Beogradu i Vršcu, a otvoriće ga solo koncertom Steinway umetnice, koncertne pijanistkinje Aise Iđiri iz Japana u nedelju 23.oktobra u 20h u Beogradskoj Filharmoniji, saopštili su organizatori.

Organizator festivala je Udruženje srpsko-japanskog prijateljstva „Hanami“ iz Vršca. Ovo je ujedno i najveći kulturni događaj kojim se obeležava 140 godina prijateljstva Japana i Srbije.

U ponedeljak 24.oktobra u 20h u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine biće održan Gala koncert festivala „Aisa&Friends“, sa umetnicima iz celog sveta koji su pobednici velikog italijanskog takmičenja „Montecatini International Piano Competition 2021.“. Posebno iznenađenje za mlade biće premijera muzike za najpopularniju Manga seriju Kimetsu no yaiba, koju će izvesti kompozitorka Maiko Mori pred beogradskom publikom.

Od 25. do 30. oktobra festival se seli u Vršac u muzičko kongresnu dvoranu „Centra Millennium“ gde će se preko dana odvijati besplatni masterklasovi dece muzičkih škola Srbije sa Steinway umetnicima.

Svake večeri od 19h će biti koncerti gostiju iz celog sveta.
Finale festivala 29. oktobra predstavljaće Montecatini International Competition u Vršcu, gde će prisustvovati i predsednik umetničkog žirija Paolo Davide Cogneti iz Filharmonije iz Firence.

Završni koncert 30.oktobra u Vršcu biće duet Aise Iđiri, Maiko Mori i orkestra princeze srpske trube Danijele Veselinović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar