Mišel Uelbek opet nije stigao u Beograd

BEOGRAD – Slavni francuski pisac Mišel Uelbek ipak nije stigao danas u Beograd, na otvaranje književnog festivala Krokodil zbog problema na letu Er Srbije, obavestio je večeras publiku u Kombank dvorani pisac Vladimir Arsenijević iz organizacije festivala.

On je rekao da je Uelbek poslao mejl u kojem je istakao da mu je žao što nije večeras pred beogradskom publikom.

Slavni pisac trebalo je da doputuje prošle noći u Beograd, ali je njegov let odložen za danas, takođe zbog kvara na avionu.

Uelbek već četvrt veka slovi za jednu od najvećih zvezda savremenem ne samo francuske već i svetske književnosti.

Kako je najavljeno, „Francuski Orvel“, enfan teribl savremene francuske književnosti i jedan od najistaknutijih i najprovokativnijih pisaca današnjice, trebalo je večeras da govori o sebi, svom stvaralaštvu i svom kompleksnom odnosu s Francuskom.

Prve večeri festivala Krokodil, kroz čitanja, sofa-intervjue i performanse publici se predstavljaju ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Vladimir Tabašević, gošća iz Makedonije Rumena Bužarovska i jedan od najzanimljivijih savremenih autora Bojan Babić, kao i poznati filmski i pozorišni reditelj i pisac Goran Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Organizator je sakrio vest od publike da Uelbek ne stize iako je autor javio da ne dolazi.Tipican lezerni snobivski beogradski fazon.Publika je izmanipulisana.Odgovornost nisu prihvatili ali zato se siri viral da su svi krivi sem njih.Ako se nije pojavio Uelbek, mogli su ili vratiti novac ili organizovati njegovo video-obracanje,debatu.To je vise estradni festival nego knjitevni.Potpuno razocaranje.Pitam se da li bi iko platio 600 din da slusa nekog drugog.Pa na knjizevne veceri dodje po 50 ljudi.I to kada je besplatno.