Mjuzikl “Teorija relativiteta” 1. decembra Beogradu

BEOGRAD – Beogradska premijera mjuzikla „Teorija relativiteta“ o Milevi Marić Ajnštajn, rediteljskog tandema – Ivan Vanja Alač i Vladislav Velkovski, biće održana 1. decembra u Pozorištu na Terazijama, u produkciji kompanije “Viva Dance” iz Novog Sada.

Tema mjuzikla zasnovana je na životu i delu talentovane i vredne naučnice rodom iz Novog Sada, koja nije imala uslove ravnopravnog izražavanja sa muškarcima, kako navode autori scenskog dela.

Tako će se beogradskoj publici predstaviti biografska muzička priča kroz prepoznavanje sličnosti i paralela sa današnjim vremenom i prostorom.

Putem scenskog sadržaja komad će prikazati posledice negativnog odnosa prema ženskom polu bilo kog uzrasta, u bilo koje vreme i mestu.

Reditelji su povodom ovog projekta istakli da su danas ipak mnogo bolji uslovi izražavanja, stvaranja i inovacija nego tada, ali još uvek se osećaju tragovi dugotrajnog neravnopravnog odnosa prema ženama koje će se naročito obrađivati u ovom mjuziklu, sa ciljem naglašavanja posledica koje takav odnos uzrokuje.

Kompanija “Viva Dance” za 28 godina postojanja još uvek važi za plesni klub u zemlji sa najviše nagrada, čiji rad je odavno poznat i van granica Srbije.

Do sada su izvodili nekoliko osvešćenih mjuzikla o važnim ženama iz istorije, i tako je njihov prethodni projekat “Ko se boji Isidore Dankan” izvođen po svim značajnim festivalima i manifestacijama u Srbiji.

Reditelj Ivan Vanja Alač nedavno je diplomirao sa predstavom “Beogradska trilogija” Biljane Srbljanović, na sceni “Studio” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Mjuzikl „Teorija relativiteta“ je projekat koji se finansira iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar