„Muzika nade“: Pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava

BEOGRAD – Preko internet stranice www.donacije.rs danas je pokrenuta kampanja u okviru programa „Muzika nade“ sa ciljem da se prikupe sredstva za odlazak talentovanih mladih muzičara na prestižni muzički kamp u Portugalu.

Inicijativu da se petoro najnaderenijih perkusionista, polaznika programa „Muzika nade“, nađe na ovom prestižnom muzičkom događaju i tamo predstavi svoju zemlju, podržale su brojne ličnosti iz sveta muzike i javnog života, kao i ambasadori programa „Muzika nade“.

Na veoma uspešnom koncertu orkestra i hora „Muzika nade“ 9. maja u Kombank dvorani, povodom svečane proslave Dana Evrope, pored brojnih mladih izvođača različitih uzrasta i nivoa znanja, posebno su se istakla deca iz marginalizovanih društvenih grupa, svojom upornošću, željom za napredkom, samoinicijativnošu, a pre svega raskošnim muzičkim talentom.

Ovakav uspeh je organizaciji „Music Art Project“ (MAP) poslužilo kao podstrek da nastavi da ulaže u njihovu motivaciju i pruži im priliku za dalje napredovanje i usavršavanje.

Kako njihove porodice nisu u mogućnosti da im priušte adekvatan nivo usavršavanja, pored dodatnih časova muzike po „El Sistema“ metodologiji u njihovim školama, MAP ima za cilj da petoro najboljih učenika nagradi i pošalje na muzički kamp u Portugalu.

Ovo iskustvo za njih je, kako ističu predstavnici MAP-a, posebno važno, jer im pruža priliku da stiču znanje i iskustvo od najvećih „El Sistema“ eksperata u Evropi.

U organizaciji „Music Art Project“ uvereni su da bi odlazak u Portugal za mlade muzičare bio prekretnica u njihovom ličnom, emocionalnom i socijalnom razvoju, a njihovo iskustvo i primer poslužili bi kao inspiracija njihovoj zajednici i drugim učesnicima programa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar