Na Dan pozorista „Ivkova slava u Prizrenu“ i godišnje nagrade

GRACANICA – U Domu kulture u Gracanici 8. oktobra bice obeležen dan te ustanove i urucene godišnje nagrade, a nakon toga bice izvedena predstava „Ivkova slava u Prizrenu“.

Ovaj komad je, prema komediji Stevana Sremca koji je sam adaptirao u dramu, režirao clan ansambla Narodnog pozorista u Pristini (sa sedistem u Gracanici) Bojan Stojcetovic.

Premijera „Ivkove slave u Prizrenu“ izvedena je 10. maja ove godine na sceni u Gracanici,a nakon toga su usledila izvodenja u Zvecanu i Beogradu.

Narodno pozorište ce, inace, za najmlađe iyvesti „Uspavanu lepoticu“ 9. oktobra u Donjoj Gušterici, a 10. oktobra u Goraždevcu.

U ovoj predstavi za malu i veliku publiku ce se prepoznati mnoga deca, ali i odrasli, jer nosi univerzalnu poruku da je dobrota jedini nacin da nam život postane bajka. Predstavu je, prema sopstvenom tekstu, režirala clanica Prištinskog pozorišta Radmila Kneževic.

Škola glume Narodnog pozorišta iz Prištine u Gracanici nastavlja rad 9. oktobra, kada ce biti održan i prvi cas glume u jesenjoj sezoni, preneo je Kosovo online.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar