Na Zlatiboru počeo 10. Međunarodni Festival sportskog filma

ZLATIBOR – Dodelom nagrada za životno delo uglednim sportistima na Zlatiboru je počeo 10. Međunarodni Festival sportskog filma i trajaće do nedelje 29. avgusta, a posetioci će moći da pogledaju 30 igranih i dokumentarnih filmova sa sportskom tematikom iz zemlje i sveta.

Osim filmskih stvaralaca ovaj festival okuplja i ugledne sportiste iz zemlje i inostranstva, jer je zamišljen kao svojevrstan spoj umetnosti, sporta i stvaralaca iz te dve oblasti.

Nagrade za životno dele uručene su srpskom fudbaleru Ivanu Golcu, košarkašima Radmilu Mišoviću i Željku Obradoviću, fudbalerima Draganu Panteliću i Ivanu Gudelju, veslačima Miloradu Stanulovu i Zoranu Pančiću, odbojkašici Vesni Čitaković Đurišić, košarkašici Raziji Mujanović i glumcu Lazaru Ristovskom.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo zbog ove nagrade za životno delo. Verovatno sam ostavio neki trag u srpskoj košarci i sada sam na novom početku u klubu koji neizmerno volim i verujem da ću Partizan vratiti na poziciju koju zaslužuje“, rekao je Željko Obradović.

Ovogodišnji dobitnik povelje “Junak sporta i života” je srpski paraolimpijac Željko Dimitrijević, a sutra će, nakon projekcije filma “Rađa”, priznanje za životno delo biti dodeljeno i proslavljenom hrvatskom košarkašu Dinu Rađi.

Subota je dan rezervisan za susret domaćina, predstavnika Opštine Čajetina s delegacijama Knjaževca i Novog Pazara, a zakazana je i projekcija filma “Novi Pazar – grad koji rađa šampione” autora Sabahudina Topalbećirevića, te promocija knjige “Nezaboravnih sto” (Istorija reprezentacije Jugoslavije/Srbije kroz 100 najznačajnijih utakmica u periodu od 1919. do 2019. godine) autora Vladimira Stankovića, sportskog novinara.

U nedelju će Festival biti zatvoren dodelom priznanja za životno delo hrvatskom fudbaleru Ivanu Gudelju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar