Nagrada „Radomir Vučić“ solisti baleta Nikoli Bjanku

BEOGRAD – Solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Nikola Bjanko ovogodišnji je dobitnik nagrade „Radomir Vučić“, koja se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine za solističke ili glavne uloge iz repertoara nacionalnog teatra.

Kako je saopšteno iz Narodnog pozorišta, odluku o laureatu jednoglasno je doneo žiri u kome su bili Konstantin Kostjukov (predsednik), Jovan Veselinović i Paša Popović.

„Nikola Bjanko je odgovornim, požrtvovanim radom i profesionalnim pristupom ostvario izuzetan napredak tumačeći solističke uloge u celokupnom klasičnom, neoklasičnom i modernom repertoaru. Ostvario je izuzetan napredak u tehničkom smislu, a posebno se izdvojio individualnim izrazom. Zapaženi su njegovi solo nastupi u sledećim predstavama: Krcko Oraščić, Don Kihot, Hazarski rečnik – Lovci na snove, Ko to tamo peva, Duga božićna večera, Travijata i Karmen“, navodi se u obrazloženju žirija.

Nagrada „Radomir Vučić“ ustanovljena je 2011. godine, a dosadašnji dobitnici su Jovica Begojev, Miloš Marijan, Bojana Žegarac, Igor Pastor, Teodora Spasić, Tatjana Tatić i Margarita Černomuhina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar