Nagrade FAF-a biće sutra dodeljene u Kombank dvorani

BEOGRAD – Nagrade Festivala autorskog filma – za najbolji film, odnosno Grand Pri „Aleksandar Saša Petrović“, za najbolji scenario, najbolju režiju, najhrabriji film programa „Hrabri Balkan“, najsinematičniju sekvencu „Vlada Petrić“, kao i posebno priznanje svečano će biti dodeljene sutra u Kombank dvorani, saopštili su organizatori.

Nakon ceremonije, Festival će takmičarski program zatvoriti restauiranom verzijom filma reditelja Atoma Egojana „Egzotika“ , koji je ujedno i bio film koji je otvorio prvi Festival autorskog filma davne 1994. godine.

Program Festivala se nastavlja sve do 16. decembra ove godine, a povodom 125. godišnjice rođenja jednog od najvećih autora, buntovnika svog vremena, u poslednjoj nedelji Festivala biće prikazana restauirana retrospektiva filmova Baster Kitona.

U okviru ove retrospektive, biće prikazani „Baster kao sportista“, „Parobrod Bili Mlađi“, „Tri epohe“, „The Saphead“, kao i film „General“ koji će zvanično, 16. decembra, zatvoriti ovogodišnje 26. izdanje Festivala autorskog filma u Beogradu.

Poslednja nedelja Festivala održaće se u Kombank dvorani, dok će se nove satnice naći na zvaničnom sajtu .

Publika ima mogućnost da neke od naslova festivala pogleda i na onlajn filmskoj platformi mojoff.net , koji će biti dostupni i nekoliko dana nakon završetka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar