Nastavak muzičkog programa tokom februara u KCB

BEOGRAD – Muzički program Kulturnog centra Beograda (KCB) nastavlja se u februaru i ponovo će se odvijati uživo uz prisustvo ograničenog broja posetilaca, kao i onlajn, a u Galeriji Artget ove ustanove planirana su četiri koncerta istaknutih domaćih muzičara.

Prvi koncert je na programu u ponedeljak 1. februara, kada će nastupiti saksofonista Milan Savić i pijanista Uki Ovaskainen sa gošćom Anom Radovanović.

Osim kompozicija za saksofon Glazunova i Žolive, koje su poznate domaćoj publici, umetnici će izvesti i gotovo zaboravljenu sonatu francuske autorke Fernand Dekruk, koja u poslednje vreme dobija zasluženu pažnju i mesto na svetskom koncertnom repertoaru.

Narednog ponedeljka, 8. februara nastupiće flautista Aleksandar Ružičić i pijanistkinja Tea Dimitrijević, koji su posvećeni promociji domaćeg stvaralaštva.

Njihov izbor tiče se kompozicija za flautu srpskih autora Milojevića, Josifa, Stojadinović-Milić, Marić, Petrovića i Adžića, a sam nastup je podržao SOKOJ.

U subotu, 13. februara nastupiće pijanista Leo Borisavljević, koji je trenutno na usavršavanju u Augzburgu.

Na ovom prostoru se već predstavio kao solista i deo kamernog ansambla letnje radionice “Colluvio”, a program njegovog resitala čine dela Skarlatija, Betovena, Šuberta i Šopena.

Pijanista Dragoš Holclajtner u Galeriji Artget će svirati kao poslednji muzičar za mesec februar, i to 22. kada će prezentovati koncert zasnovan na delima romantičarskih kompozitora i pijanista – Johanesa Bramsa i Roberta Šumana.

Ulaz na sve koncerte je slobodan, dok je broj publike ograničen na 20 posetilaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar