„Neočekivani naratori“ u Kombank dvorani od sutra

BEOGRAD – Filmovi „Slatko od ništa“ Borisa Mitića, „Neposlušni“ Mine Đukić, „Rabbitland“ Ane Nedeljković i Nikole Majdaka i „Ako ikada jedne noći bilo kad“ Deana Radovanovića biće od 9. do 23. decembra na repertoaru „Sale srpskog filma“ u beogradskoj Kombank dvorani, saopštili su danas organizatori.

Filmovi će u „Sali srpskog filma“ biti prikazivani u okviru selekcije „Neočekivani naratori“ koju je priredio saradnik portala Filmoskopija Filip Grujić birajući naslove koji se izdvajaju po „inovativnosti u umetničkom izrazu, kao i hrabrosti da se zađe u polje eksperimenta“, kaže se u saopštenju.

„Prema rečima Grujića, radi se o filmovima osobene estetike koji na nežan ali i pronicljiv način pričaju priče o mladosti, usamljenosti, strahovima i društvu u celini. Spajaju ih neočekivani naratori – od Igija Popa u ‘Slatko od ništa’ do Minje Subote u filmu ‘Neposlušni'“, navodi se u saopštenju.

Za Mitićev satirični dokumentarac „Slatko od ništa“ muziku su komponovali Paskal Komelad i bend Tajger liliz, a kratkometražni animirani film „Rabbitland“ je crnohumorna priču o zečevima bez mozga koji provode dane glasajući na izborima.

Kratki igrani film „Ako ikada jedne noći bilo kad“ prati slučajni susret troje stranaca na magistralnom putu tokom jedne noći, dok je debitantsko ostvarenje scenaristkinje i rediteljke Đukić „Neposlušni“ imalo svetsku premijeru u takmičarskom programu Sandens festivala 2014. godine.

Kombank dvorana je u saradnji sa Filmskim centrom Srbije pred početak pandemije otvorila „Salu srpskog filma“, koja je namenjena celodnevnom prikazivanju filmova srpskih koprodukcija, koje su imale manje zapažen ođek, uopšte nemaju bioskopsko prikazivanje ili su završili svoj bioskopski život.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar