Noć muzeja u Kikindi

Kikindski muzej svoja vrata 21.maja otvoriće u 18 sati a posetioci će do jedan sat po ponoći moći da vide raznovrstan program čija je tema arheologija i nosi naziv Prvi korak.

Ljubitelji muzeja će biti u prilici da vide izložbu nakita i alatki od zlata, srebra, bronze i različitih vrsta kamena i kosti.

Tu je i izložba „Šta nam kosti govore“ koja se bavi mogućnostima otkrivanja podataka na osnovu skeleta gde će poseban segment biti posvećen novim naučnim dostignućima u ovoj oblasti.

Na izložbi o lokalitetu Idjoš–Gradište prvi put će biti izložen otisak ljudskog stopala pronadjen 2015. godine na podu kuće iz mladjeg kamenog doba.

Posebno će biti interesantna izložba o dečijim igračkama „Igra i odrastanje u praistoriji“. Medju eksponatima se nalazi i zvečka stara oko 7000 godina.

U okviru izložbe o keramici koja nosi naziv „Šerpe, lonci, poklopci“ posetioci će moći da isprobaju različite tehnike pravljenja posuda od gline. Pored toga biće im omogućeno da vide kuću iz neolita, da pročitaju praistorijske recepte i saznaju kako je izgledao ručak u praistoriji.

Cena karata je simbolična. Ulaznice za djake I studente koštaju 50 dinara a odrasli plaćaju 100 dinara. Za decu do sedam godina ulaz je besplatan kao i za vlasnike godišnjih pretplatnih karata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar