Novom filmu Mirjane Karanović podrška Luksemburga

BEOGRAD – Drugi rediteljski projekat glumice Mirjane Karanović, film u nastajanju „Majka Mara“, dobio je podršku Filmskog fonda Luksemburga u vidu 200.000 evra, saopštio je Filmski centar Srbije.

Novo ostvarenje prati život žene nakon samoubistva sina jedinca, a projekat je već dobio podrške nacionalnih fondova u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori, kao i putem programa “MEDIA Kreativna Evropa”.

Debitantski film glumice “Dobra žena” (2016), koji je nastao prema njenom scenariju, imao je zapažen uspeh na mnogim festivalima, a svetsku premijeru je doživeo na Sandens festivalu u SAD, čiji je osnivač Robert Redford.

Producentkinja novog filma Mirjane Karanović je Snežana van Hauvelingen (kuća “This and That Productions”), koja je stala i iza „Dobre žene”, a ostali producenti su Pol Tildžes i Edrien Čef (“PTD”, Luksemburg), Vladimir Bulajić (“December”, Slovenija), Nemanja Bečanović (“VHS”, Crna Gora) i Damir Ibrahimović (“Deblokada”, BiH).
Kako javljaju iz produkcije, planirano je da snimanje počne na proleće 2022. godine, a projekat nastaje i uz podršku Filmskog centra Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar