Novosadski džez festival po 23. put od 25. do 28. novembra

NOVI SAD – Novosadski džez festival u 23. izdanju vraća se uživanju u džez muzici uživo, od 25. do 28. novembra u Maloj sali, na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta (SNP).

Ovogodišnji džez festival, nakon prošlogodišnjeg online izdanja zbog pandemije, predstaviće neke od najpopularnijih sastava iz Srbije, Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Radionice, uvodni sadržaji festivala, biće održane od 22. do 27. novembra na četiri lokacije.

U pitanju su razne muzičke radionice, kao i izložba fotografija u različitim prostorima – Kulturni centar Novog Sada, Kulturna stanica Mlin, muzička škola „Isidor Bajić“ i SNP.

Radionice su pripremila neka od najvećih imena domaće džez scene – Vasil Hadžimanov, Ivan Ilić i Igor Molnar, a 25. novembra u SNP-u će biti postavljena izložba fotografija Vladimira Veličkovića.

Prve večeri koncertnog programa nastupiće “Modern Art Orćestra” iz Budimpešte i sastav iz Novog Sada – “Akshani Project”.

Drugog dana će svirati dva sastava – Bojan Cvetković kvartet i Lana Janjanin kvartet.

U subotu, 27. novembra iz Ljubljane, Novog Sada, Beograda i Subotice u SNP stiže bend “Super sax 4”, dok će odmah iza njih biti koncert ljubljanske grupe “Teo Collori & Momento Cigano”, jedan je od vodećih džez sastava Evrope.

Bend “Super sax 4” prirediće publici snažnu džez atmosferu uz višestruko nagrađivane saksofoniste regiona – Jasna Jovićević, Adam Klem, Gabor Banford i Maks Kočetov.

Ovogodišnji Novosadski džez festival zatvaraju 28. novembra Sinan Alimanović kvartet iz Sarajeva, Beča i Zagreba i Nenad Vasilić trio iz Beograda.

Navedeni Trio ima specifičnu fuziju evropskog džeza i improvizovane muzike, obojene melodijama i ritmovima iz bogatog nasleđa balkanskog folklora

Nastupali su na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, sa projektom “Reka”, sa pevačicom Amirom Medunjanin i muzičarima iz jugoistočne Evrope.

Kako je publika Novosadskog džez festivala navikla, specijalna poslastica biće tradicionalni džem sešn u Pozorišnom klubu “Trema” svake večeri nakon koncertnog programa, od 22.30 sati koji će upriličiti “House Band”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar