NS pozoriste odgovara Jovani Tomic: Dug je 224.896 dinara

Rediteljka Jovana Tomić je u ime autorskog tima predstave „Bludni dani Kuratog Džonija“ 1. juna 2022. godine u okviru završne sekvence okruglog stola na 67. Sterijinom pozorju, saopštila da Novosadsko pozorište godinu dana nakon premijere ima neizmirene dugove prema autorima pomenutog projekta, a iz Novosadskog pozorišta je danas medijima upućen dokument koji potvrđuje da ukupni dug prema autorskom timu predstave iznosi 224 896 dinara.

Menadžment Novosadskog pozorišta smatra da je potrebno da se javnost obavesti o tačnom iznosu pomenutog duga i o uzrocima nastanka istog:

Na osnovu autorskog ugovora potpisanog sa rediteljkom Jovanom Tomić, njen honorar je utvrđen na 5000 evra u neto iznosu.

Na današnji dan dug prema Jovani Tomić iznosi 86 498 dinara.

Honorar dramaturga Dimitrija Kokanova, utvrđen na 2000 evra, a dug prema njemu iznosi 34 599 dinara.

Honorar autora muzike Luke Mejdžora, iznosio je 1500 evra a dug pozorišta iznosi 25 949 dinara.

Honorar koreografa Igora Koruge, iznosio je 2 hiljade evra a dug pozorišta trenutno je
34 599 dinara.

Scenografkinja Jasmina Holbus, imala je honorar od 2500 evra u neto iznosu, a pozorište joj duguje 43 249 dinara.
Dakle, kako se navodi u saopštenju „Novosadsko pozorište ne poriče činjenicu o ovom dugovanju, koja u celosti iznosi 224 896 dinara, što je oko 14% od celokupnog iznosa ugovorenih honorara“

„Ovaj dug nastao je usled drastičnog prekoračenja troškova materijala i troškova izrade scenografije za predstavu „Bludni dani Kuratog Džonija“. To prekoračenje desilo se uprkos višestrukim upozorenjima menadžmenta Novosadskog pozorišta.Usled navedenog, dogovoreno je da se honorari isplate naknadno u ratama – dve rate su do sada isplaćene, a treća predstavlja gore navedene iznose“ navodi se u saopštenju.

Iz Novosadskog pozorišta poručuju da je „zastoj u isplatama ostatka duga posledica je niskog prihoda sopstvenih sredstava od prodaje ulaznica za predstavu Bludni dani Kuratog Džonija“

„Pomenuti projekat je u kući, od dana premijere do danas, izveden 11 puta, a predstavu je u proseku po izvođenju pogledalo 36, 37 gledalaca (od toga je u proseku bilo prodato oko 24 karte). Ovako mali broj gledalaca posledica je rešenja scenskog prostora predstave (kojim je limitiran broj publike, a takođe postoji problem i sa dislociranjem predstave, odnosno njenim odlaskom na gostovanja), na koji je menadžment takođe upozoravao“ piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar