Objavljen novi spot i singl “Sanjam te” Nikole Čuturila

BEOGRAD – Poslednjeg dana aprila objavljen je novi singl i spot “Sanjam te” poznatog beogradskog rok muzičara Nikole Čuturila Čuture, u izdanju diskografske kuće “Lampshade Media”, koja će i objaviti njegov novi album “Priče iz Depoa” na jesen.

Posle pauze od skoro devet godina, nakon Čuturinog studijskog albuma „Tu i sad“ (2012), prvi, najavni singl sa albuma je spomenuta rok balada koja vodi publiku u snove, u veoma kobno doba pandemije.

Kompletan autor albuma – gitarista, pevač, tekstopisac i kompozitor Nikola Čuturilo Čutura je između dva studijska albuma objavio i materijal “Sa radošću za Kolibri, veliku i malu decu” (PGP RTS) krajem 2018. godine, a takođe je u međuvremenu pisao pesme za svoje kolege, među kojima za Dejana Cukića za njegov poslednji album “Ulice bez brojeva” (2019).

Video spot u režiji Dragana Jeriminova prati scenario ljubavnog para u raskidu, ali sama lirika je daleko objektivnija od viđenog na ekranu.

“Ovo je priča o neizgovorenim rečima. Svako svoje zna i mogao bi da napiše, ako ne roman, onda sigurno pesmu o njima”, objašnjava muzičar svoje novo muzičko delo.

“Svi smo u nekom trenutku zatajili. Ti ožiljci nemaju rok trajanja, već bole i vraćaju se u talasima. Sve što možemo je da naučimo da živimo sa njima, a rane su svedočanstvo da smo voleli i da smo još uvek živi”, istakao je kantautor, solo umetnik, a nekada važan član bendova “Riblja čorba” i “Električni orgazam”.

Izlazak albuma “Priče iz Depoa” očekuje se u septembru, a ta nova zbirka pesama sa najnovijim singlom “Sanjam te” predstavlja i deli intimnu i iskrenu projekciju sopstvenog razmišljanja i umetničke radoznalosti autora.

Uvodni, zarazni, minimalistički gitarski rif, bogati muzički aranžman koji je zapravo pretočeno bogato muzičko iskustvo ili virtuozni gitarski solo u poslednjoj trećini pesme, podseća publiku na autorsko i muzičko umeće Nikole Čuturila.

„Ideju za „Priče iz Depoa“ nosio sam dugo u sebi, neke pesme su već postojale, druge sam imao u fragmentima, a par njih napisao sam u toku samog karantina”, otkriva Čutura proces nastanka albuma.

“Moj bend je kliznuo u svaku od numera dajući joj baš ono što sam čuo i želeo od samog početka. To je na kraju rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike”, približio je kompozitor svoj predstojeći projekat.

Kako je naglasio, muzički producent Vladimir Negovanović je neko ko odlično poznaje njegov muzički senzibilitet.

“Kao da smo u režiji i gluvoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj”, zaključio je kompletan autor singla i albuma.

Nikola Čuturilo je u poslednjem periodu bio autor primenjene muzike za raznovrsne igrane programe, kao što su TV serije za decu “Štimofonija” i “Nebojša Čelik”, ali i kompozitor špice za veoma hvaljenu seriju “Dug moru”, čija će druga sezona uskoro biti pred gledaocima.

Kako navode iz izdavačke kuće Lampshade Media, Čuturilo je umetnik koji je uvek uspevao da izbegne zamke puke eksploatacije i čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja.

Učinio je to na način iskusnog i izvanrednog talentovanog kantautora, potpuno sposobnog da duboko u sebi manifestuje upravo ono što oseća, želi i čuje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar