Održan muzički spektakl i dodela nagrada MAC – Music Awards Ceremony

BEOGRAD – Muzički spektakl „MAC – Music Awards Ceremony“ održan je večeras u Štark Areni na Novom Beogradu, a glavno odličje „Golden MAC“ dobila je Konstrakta koja je i laureat novoustanovljenog priznanja na međunarodnom nivou, nagrade „Golden MAC“.

Ceo događaj od preko tri sata trajanja imao je i direktan televizijski prenos širom regiona, a nagradu Konstrakti je uručio Milenko Škarić, vlasnik Sky korporacije.

Neposredno pred početak MAC nagrada, Konstrakta je medijima otkrila da će se ponovo pojaviti na Beoviziji 2023, jer im je obaveza da nastupaju kao prošlogodišnji pobednici.

Dvostruki laureat je i lider „Riblje čorbe“ Bora Đorđević, koji je osvojio nagradu za životno delo, kao i za Kantautora godine.

Reperka Sajsi MC osvojila je nagradu za najbolju rep – hip hop numeru, i to za veoma pesmu „Ringe jaja“.

Poseban segment bio je posvećen iznenada preminulom hrvatskom pop muzičaru Masimu Saviću, o kome je veoma emotivan govor održao muzičar Tonči Huljić i podsetio se da su planirali da nastupaju zajedno upravo na ovoj gala manifestaciji.

Nakon toga pušteni su inserti iz Masimovog ranijeg gostovanja na MAC-u kada je davao izjavu Idi Prester.

Prve noći ove muzičke manifestacije nastupili su muzički velikani pop, rok, rep, world music i narodne muzike, dok će u četvrtak uveče nastupiti muzički predstavnici trep i moderne alternativne muzike.

Prvo izdanje „MAC – Music Awards“ organizovano je početkom 2019. godine, ali je usled pandemije korona virusa došlo do pauze, tako da je večeras izvedena po treći put najprestižnija regionalna manifestacija dodele priznanja.

Od muzičkih imena nastupili su Konstrakta i Zemlja gruva, Riblja čorba, Jelena Rozga, Emina Jahović, Aco Pejović, Saša Matić, Leksington band, Petar Grašo, Sara Jo, Tonči Huljić, Karolina Gočeva, a voditelji su bili Tonči Huljić i glumica Jelena Gavrilović.

Popularna pevačica Sara Jo izvela je svoju novu pesmu „Divlja“ sa atraktivnom koreografijom uz desetak plesačica oko sebe i svojim stajlingom je oduzimala dah pripadnicima jačeg pola, što je bio i cilj performansa.

Srpska rok grupa „Riblja čorba“ koja postoji već 45 godina, svirala je čuvenu pesmu „Kada padne noć (upomoć)“, a lider benda, pevač i tekstopisac Bora Đorđević je osvojio Specijalno priznanje za – Kantautora godine.

Takođe, Bora Čorba je osvojio i Nagradu za životno delo koju mu je dodelio kolega Zvonimir Đukić Đule, lider benda „Van Gog“, a Đorđević je najavio da „Riblja čorba“ vredno radi na novom studijskom albumu.

Rok muzičarka Ivana Peters iz grupe “Negative” dodelila je nagradu za Najbolju narodnu pesmu zvezdi folk žanra – Aleksandri Prijović, koja se zahvalila putem video poruke.

U kategoriji žanra World Music, nagradu je odnela mlada zvezda Zorja, kojoj su nagradudodelili Sajsi MC i „Leksington Band“.

Nagradu za „najbolju Kolaboraciju“ osvojili su hrvatska pevačica Jelena Rozga i srpski slepi folk autor Saša Matić za hit duet „Ti i ja“, koji su pesmu malo pre toga izveli uživo.

Rozga je prethodno otpevala hit „Ginem“ sa voditeljem na K1 televiziji Boškom Jakovljevićem, a koji je sa Unom Senić bio domaćin pred ulazak velikih regionalnih i domaćih zvezda na crvenom tepihu.

Rok numera godine, prema glasanju je hit pesma “Idemo do hodnika” pančevačkog elektro pop rok dua “Buč Kesidi”.

Pevačica Marija Mikić (30) za pesmu “Kombinacije” osvojila je nagradu za najbolju pop numeru ženskog izvođača, i pobedila je koleginice u konkurenciji (Nina Badrić, Domenica, Aleksandra Radović, Manca Špik), a priznanje joj je dodelio crnogorski pop pevač Bojan Marović.

Pop pevačica Emina Jahović izvela je uživo pesmu „Slagaću vas sve“ za koju priprema i video spot.

Nagrada za najbolju Pop numeru muškog izvođača otišla je u ruke Dženanu Lončareviću za pesmu „Tišina“, koji je uživo otpevao numeru “Laku noć”.

Izvođač godine je prema glasanju publike Aco Pejović, uživo je izveo hit “Ponoć” iz najgledanijeg domaćeg filma 2021. godine – “Toma” Dragana Bjelogrlića, prema kompoziciji Željka Joksimovića.

Nagradu Regionalni doprinos muzici Aco Pejović je uručio svom kolegi – Saši Matiću, koji je sa zadovoljstvom najavio svoja dva koncerta 8. i 9. marta u Štark Areni.

Nagradu za najbolji koncert 2002. godine osvojio je hrvatski pop pevač Petar Grašo za spektakl u Zagrebačkoj Areni iz marta 2022, a muzičar je izrazio sreću što je imao uspešan koncert takođe i u Štark Areni u novembru prošle godine.

Muzički događaj MAC realizovan je uz najsavremeniju audio i video produkciju, za koju je zadužen Skymusic i za koju je postavljeno više od 1500 kvadratnih metara LED ekrana, bina od 1300 kvadratnih metara koja čini krug od 2.5 kilometra, preko 650 motora iznad bine, 16 multikolor lasera velike snage, preko 2000 rasvetnih tela, više od 1.5 kilometara čitave konstrukcije pozornice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar