Onlajn izložba SKC o stripu, ilustraciji, animaciji i dizajnu

BEOGRAD – Izložba “Strip, ilustracija, animacija, dizajn” Marka Šerera u virtuelnoj formi foto-albuma od srede je dostupna za onlajn postavku preko sajta Studentskog kulturnog centra (SKC) i Facebook stranice Comic festa, i trajaće do 22. januara.

Projekat je nastao u okviru ciklusa izložbi “Strip i ilustracija” u Srećnoj galeriji SKC-a, gde je nedavno bila veoma zapažena postavka “Storyboard” o specifičnoj umetnosti kreiranja kadrova za filmsku, reklamnu i televizijsku industriju.

Foto-album nove izložbe se može pogledati na stranici
i preko veb sajta SKC www.skc.rs

Marko Šerer je rođen 1997. godine u Beogradu gde je završio srednju Školi za dizajn, smer Tehničar dizajna grafike, sa prestižnom diplomom Vuk Karadžić.

Dobitnik je Anjine nagrade 2015/16. koja se tokom školovanja dodeljuje najuspešnijem učeniku iz oblasti likovnog stvaralaštva.
Osnovne akademske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu upisao je školske 2016/17. godine na studijskom programu Grafika i knjiga.

Tokom studija osvaja nagradu “Miodrag Vujačić Mirski” za portret, a dobitnik je nagrade “Beta i Rista Vukanović” kao najbolji student na smeru Grafika i knjiga na FPU, 2020. godine, kada je i diplomirao na osnovnim akademskim studijama.

Na Međunarodnom salonu stripa SKC Beograd svoje radove izlaže u devet navrata, od 2011. do 2019, a nagrađen je četiri puta: Nagradom za najbolju ideju u takmičenju kandidata do 15 godina (2012), nagradom prijatelja Salona (2014), takođe nagradom prijatelja Salona kao i zvaničnom nagradom za najbolji scenario (2016), i sa dve nagrade prijatelja Salona – Stripoteke i knjižare Delfi (2018).

U dosadašnjoj karijeri ilustrovao je čitanke i knjige za nastavni program izdavača BIGZ školstvo i Kreativni Centar, stvorio je vizuelni identitet pilot projekta Obrazovni krug (Kros RTS, Matematiči institut SANU, Francuski institut, Ministarstvo prosvete), i redizajn vizuelnog identiteta Matematičkog i Geografskog fakulteta u Beogradu.

Na polju filma i animacije, realizovao je storibordove za istorijski film “Stefan – Kraljevski red vitezova” (2015), kao i animirani kratkometražni promotivni film za kompaniju Microsoft (2018).

Učestvovao je na raznim nagradnim konkursima, izložbama, umetničkim radionicama i drugim smotrama više od 30 puta, od kojih su najznačajniji – Međunarodni salon stripa SKC Beograd, međunarodni likovni konkurs “Radost Evrope”, Međunarodni sajam knjiga, međunarodno bijenale ilustracije “Zlatno pero”, Balkanska smotra mladih strip autora.

“Strip, ilustracija, animacija, dizajn” je autorova prva samostalna izložba koja će kasnije, kada to uslovi dozvole zbog pandemije, biti predstavljena i u formi galerijske postavke radova uživo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar