Onlajn tribina 'Džez dive Beograda' 24. februara

BEOGRAD – Kulturna ustanova Božidarac iz Beograda organizovaće prvo u nizu onlajn predavanja na temu „Džez dive Beograda“ u sredu, 24. februara, što će moći da se prati na sajtu te institucije.

Ciklus predavanja posvećen je predstavljanju stvaralačkih karijera najpoznatijih interpretatorki džeza na domaćim prostorima kao što su: Nada Knežević, Nada Pavlović, Lola Novaković, Gabi Novak, Bisera Veletanlić, Beti Đorđević, Bebi Dol.

Autorke su Marijana Dujović, muzikolog i Maja Vukadinović, medijski stručnjak.

Kroz prikaz kreativnog opusa, uzora, stila, popularnosti i odnosa sa publikom zvezda i dama koje su pevale džez, autorke će ispričati priču o duhu vremena i muzici koja je obeležila kulturu Beograda.

Prvo predavanje posvećeno je stvaranju prvih zvezda jugoslovenske zabavne i džez muzike, internacionalnim nastupima najpoznatijih umetnica i saradnji sa najpoznatijim svetskim džez muzičarima.

Pored kratkog osvrta publika će imati priliku da čuje i kvalitetan džez zvuk.

Muzikološkinja Marijana Dujović je istraživačica u oblasti nacionalne istorije muzike, scenaristkinja, autorka primenjene muzike i menadžerka u kulturi.

Ona je autorka dve biografske monografije „Stanislav Binički i njegovo doba“ i „Energija slobode – Stvaralačka biografija Đorđa Marjanovića“.

Maja Vukadinović je medijski stručnjak, mentor i konsultant u oblasti medija, komunikacija i marketinga u kulturi.

Predaje na Fakultetu savremenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Takođe uređuje ediciju o medijima u izdavačkoj kući Clio, a autorka je kulturološke studije „Zvezde supermarket kulture“ i koautorka publicističke knjige „Hronika dobrog provoda“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar