Opersko veče 18. juna u Domu Vojske Srbije

BEOGRAD – Gala opersko veče povodom proslave 15. rođendana projekta „Put ka Belkantu“ i uoči Svetskog dana muzike biće održano 18. juna u Domu Vojske Srbije u Beogradu, najavili su organizatori.

Nastupiće 11 izvođača – soprani Ivana Petrović Gašić, Ana Stanković, Mirjana Nedeljković, Marija Čuposka, Nevena Đoković, Marija Nešić i Milica Lolić, mecosopran Nataša Rašić, tenori Vanja Biserčić i Marko Kostić i bariton Stefan Petković.

Koncert će biti realizovan u organizaciji Umetničkog ansambla Ministarstva Odbrane Srbije „Stanislav Binički“ i udruženja „Ars kreativa“ profesora Nikole Kitanovskog.

Dirigentsko vođstvo preuzima maestro Milan Nedeljković, koji će na ovom jubilarnom koncertu zameniti umetnicu Vesnu Šouc.

Projekat „Put ka Belkantu“, čiji je pokretač Kitanovski, ima cilj da mladim pevačima putem javnih nastupa obezbedi veštine i znanja iz oblasti umetničkog pevanja.

Do sada je na više od 40 koncerata učestvovalo više od 35 mladih umetnika, koji su na ovaj način doprineli promociji operske umetnosti i solo pesama stranih i domaćih kompozitora.

Projekat je prihvatilo i podržalo mnogo gradova u Srbiji, a neki od njih su više puta bili domaćini koncertima iz njegovog ciklusa – Beograd, Novi Sad, Jagodina, Vršac, Kragujevac, Ćuprija, Niš i Paraćin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar