Otvorena izložba „Digitalizacija Bitefa“ u galeriji Novembar

BEOGRAD – Interaktivna digitalna izložba „Digitalizacija Bitefa“ otvorena je u beogradskoj galeriji Novembar.

Reč je o zajedničkom projektu Univerzitetske biblioteke Svetozar Marković i Bitef teatra, tokom kojeg je celokupna arhivska građa Bitef festivala digitalizovana.

Od sinoć, ona je na internetu dostupna svim zainteresovanim poštovaocima umetnosti, a naročito onima koji posebnu pažnju obraćajuna jedna od najznačajnihih evropskih pozorišnih festivala.

Autori izložbe su šefica arhive Bitefa Vesna Bogunović i dr Adam Sofronijević, zamenik direktora Univerzitetske biblioteke Svetozar Marković.

„Ovo je svakako istorijski trenutak. Prvi put jedan pozorišni festival u Srbiji i jedan teatar, dobijaju svoje štampane materijale u digitalnoj formi. Pojednostavljeno, možete ukucati ime glumca na internetu i dobićete sve podatke gde se taj glumac pojavljuje u katalozima Bitefa“, rekao je dr Adam Sofronijević.

Digitalizacija arhivske građe Bitef festivala realizovana je tokom 2018. godine u okviru „Pretraživog kulturnog nasleđa Srbije: Bogaćenje digitalne riznice biserima periodičnog izdanja“, projekta Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar