Otvorena izložba Druge grčko-srpske umetničke kolonije u Domu omladine

BEOGRAD – Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović otvorio je večeras u Domu omladine završnu izložbu Druge grčko-srpske umetničke kolonije „Beograd 2021“.

Cilj kolonije je učvršćivanje bratskih grčko-srpskih odnosa kroz izražajne likovne forme grčkih i srpskih umetnika, a tema radova učesnika su istorijske znamenitosti Beograda, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Mladenović je zahvalio umetnicima iz Grčke na dolasku u Beograd, kao i organizatorima koji su, kako je naveo, još jednom pokazali koliko su jake veze grčkog i srpskog naroda.

„Vezuje nas mnogo toga, ne samo prošlost kroz našu burnu istoriju, već i sadašnjost i to tako što se uzajamno pomažemo u teškim okolnostima. Brojni su ti primeri, pre nekoliko meseci videli smo podršku i pomoć naše ekipe vatrogasaca kada je zaista bilo teško našim prijateljima na ostrvu Evija. Uvek smo tu da se jedni drugima nađemo. Grčki narod je nama mnogo pomogao i biće teško da im se odužimo“, naglasio je Mladenović.

Svesni smo da je ta bratska ljubav naša dva naroda neraskidiva, naveo je Mladenović i dodao da ovakve kulturne aktivnosti utiču da te veze budu još jače.

„Drago mi je što su naši prijatelji imali priliku da vide Beograd, iako je loše vreme, ali biće još prilika za to“, zaključio je Mladenović.

Umetnicka direktorka kolonije Bojana Dimitrijević zahvalila je svima koji su je podržali u realizaciji ove ideje.

Koloniju je organizovalo Udruženje „Riznica srpske duhovnosti“, uz podršku Grada Beograda i počasnog konzula Srbije na Kefaloniji dr Viktora Ruhotasa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar