Otvoreni univerzitet Subotica slavi 70 godina rada

SUBOTICA – Otvoreni univerzitet Subotica najavio je nekoliko aktivnosti povodom 70 godina od svog osnivanja i 30 godina njihovih manifestacija – Festivala evropskog filma Palić i Međunarodnog festivala pozorišta za decu.

Kako je najavljeno, tokom 2023. godine posetioci Otvorenog univerziteta će moći da pogledaju nekoliko izložbi posvećenih stripu, festivalima i projektima koje su realizovali.

Otvoreni univerzitet če organizovati besplatne informatičke kurseve za penzionere kao i popuste za ostale kurseve u svojoj ponudi, besplatne projekcije filmova za škole kao i radionice za decu tokom letnjeg raspusta.

Na nedeljnom nivou biće organizovane podele bioskopskih ulaznica za najvernije pratioce kao i brojne druge promotivne akcije, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, Festival evropskog filma u julu i Međunarodni festival pozorišta za decu u septembru imaće poseban program obeležavanja svojih jubileja.

„Radnički univerzitet je osnovan 1953. sa namerom da se zadovolje narastajuće obrazovne potrebe zaposlenog stanovništva. Veoma brzo on izrasta u respektabilnu andragošku instituciju kroz čije je programe prošlo preko 100.000 ljudi u prvih 50 godina postojanja“, kaže se u saopštenju.

Radnički univerzitet postaje 1992. godine Otvoreni univerzitet Subotica i postepeno menja poslovni profil iz obrazovno-kulturnog u kulturno-obrazovno preduzeće, pre svega zahvaljujući uspostavljanju dva međunarodna festivala, izdavaštvu i prikazivačkoj delatnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar