Pad u raj

Nedavno smo od našeg proslavljenog i višestruko nagrađivanog reditelja i scenariste Miloša Radovića na dar dobili još jednu komediju. Dok ga se bioskopska publika seća po ostvarenju „Mali ljudi“, koje je doskora takođe punilo lokalne bioskope i u kojem je briljirao Miki Manojlović, filmski poznavaoci setiće se i njegovog fantastičnog kratkometražnog filma „Moja zemlja“, koji je na različitim festivalima uspeo da „pokupi“ preko 40 priznanja, uvrstivši se time u red najnagrađivanijih naših filmova. Novi film Miloša Radovića, „Pad u raj“, sa elementima komedije, tragedije i apsurda, premijerno je prikazan u velikoj dvorani Centra „Sava“, bez pompeznih trubača i crvenog tepiha, ali uz svakako dobru zabavu.

Prestoničkoj publici predstavila se izuzetna glumačka ekipa, s Lazarom Ristovskim, ujedno i koproducentom filma, na čelu: Branka Katić, Olivera Marković, Bogdan Diklić, Nikola Pejaković, Slobodan – Boda Ninković, Predrag Ejdus… Na filmu se prvi put pojavila i osmogodišnja Jovana Milovanović, koja je za ulogu izabrana na kastingu u Udruženju manekena Srbije. „Pad u raj“ je, na izvestan način, na naše prostore doveo i Evropu – engleske glumce Sajmona Londona i Tima Maršala. Da bi se poklonila svojoj publici, iz Londona je stigla i Branka Katić.

Zanimljivo je da je scenario o bombardovanju Beograda nastao 1995. godine, čak četiri godine pre stvarnog događaja, i da su uloge od početka bile namenjene Lazaru Ristovskom i Branki Katić. Radnja se vrti oko „lucidnog“ srpskog patriote, koji obara američki avion usred Beograda. Dolazi do spajanja različitih civilizacijskih okvira, a ideja o prepoznavanju osnovna je premisa ovog filma. Dva glavna junaka prepoznaju svoju nevinost upravo u ratnim okolnostima. Optimističan kraj otvara nadu. Film „Pad u Raj“ biće prikazivan u beogradskim bioskopima, a očekuje se i da krene na veliku domaću, kasnije i svetsku, „turneju“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar