Pančevački sastav Buč Kasidi započinje turneju 30. marta u Vranju

PANČEVO – Pančevački sastav Buč Kesidi je izazvao pravu euforiju objavljivanjem tri velika koncerta u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu, a za svoje brojne obožavaoce koji nisu u prilici da dođu na neki od ovih koncerata organizovali su klupsku regionalnu turneju na kojoj će svirati u 12 gradova, a počinju 30. marta u Vranju.

Potom se nižu nastupi u Pirotu (31. mart), Zaječaru (1. april), Jagodini (2. april), Podgorici (5. april), U?icu (6. april), Kruševcu (7. april), Čačku (8. april), Valjevu (9. april), Zrenjaninu (14. april), Subotici (15. april) i Šapcu (16. april), a 5. maja završavaju koncertom u Sarajevu.

U nastavku slede veliki koncerti u Novom Sadu – Spens (20. maj), Zagrebu ? stadion Šalata (27. maj) i 3. juna u Beogradu – stadion Tašmajdan.

Za većinu klupskih nastupa karte su skoro rasprodate, tako da organizatori očekuju gužve.

Karte za fan pit za beogradski koncert 3. juna su rasprodate za rekordna dva dana, a do danas je rasprodato pola kapaciteta stadiona Tašmajdan.

Za koncert u Novom Sadu je ostalo još samo stotinak karata, a zagrebački stadion šalata će za par dana biti rasprodat.

Osim koncertne promocije novih pesama „Curimo po asfaltu“ i „Skupi snagu“ koje najavljuju novi album, a na You Tube-u i muzičkim platformama već bele?e stotine hiljada pregleda i slušanja, popularni dvojac će na koncertima izvoditi i svoje brojne dobro poznate hitove sa prethodna dva albuma.

Buč Kesidi je bez sumnje najznačajnije regionalno muzičko ime u poslednjih nekoliko godina. Novi album dolazi nakon velikog uspeha albuma „Euforija“ i istoimene turneje sa kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman hajp u regionu i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu.

Album je uvršten na lestvice najboljih izdanja te godine, doneo im je nominaciju za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film „Buč Kesidi: Euforija uživo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar