Pijanistkinje Parlić i Penezić nagrađene aplauzima u PR

PRIŠTINA – Pijanistkinje Branka Parlić i Nataša Penezić održale su večeras toplim aplauzima nagrađeni koncert „Pavana and more“ u Crvenoj dvorani palate omladine i sporta u Prištini, u okviru festivala „Mirdita, dobar dan!“.

Tokom jednočasovnog, tehnički sigurnog i nadahnutog nastupa, duo se predstavio prištinskoj publici sa kompozicijama Stiva Marlenda „Mr Andersons’ Pavana“, Dragoljuba Ilića Ilketa „Minefilds“, Meredita Monka „Ellis Island“ i Gejvina Brajarsa „White’s S S“.

Druge večeri festivala, Penezić je sama odsvirala kompoziciju Viljema Dakvorta „The Time Curve Preludes“, a Parlić „Metamorphosis Two“ Filipa Glasa i Brajersovu „After Handels’s Vesper“.

Dve muzičarke, Penezić, koja predaje na Fakultetu za muzičku umetnost u Beogradu, gde je i Parlić diplomirala 1979. godine, ispraćene su višeminutnim aplauzima poustajale publike, iz jednog od prostora nekadašnje prištinske hale „Boro i Ramiz“.

Trodnevni festival „Mirdita, dobar dan! „, na koji je ulaz besplatan, prema najavi organizatora, treba da predstavi u Prištini modernu umetničku, kulturnu i društvenu scenu Srbije.

Festival organizuju Integra, Inicijativa mladih za ljudska prava, forumZFD, DAM Festival i Građanske Inicijative, uz podršku Kosovske fondacije za otvoreno društvo, Švajcarske kancelarije za razvoj i saradnju i Fonda braće Rokfeler.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar