PlayUK predavanja besplatno onlajn

BEOGRAD, 24. aprila (Tan jug) – British council poziva sve zainteresovane na prvo u nizu besplatnih predavanja PlayUK kreativnog festivala posvećenog video igrama i gejming kulturi koja će se održati 29. aprila.

“Pridružite se PlayUK onliajn seriji predavanja i saznajte više o kreiranju vizuala za indie video igre od Lu Nascimento, suosnivačice i umetničke direktorke britanskog studija Bunnyhug Games”, poručuju iz British council.

Lu će posetioce provesti kroz proces stvaranja vizualne perspektive u indie video igrama kroz pikselart crtež.

Prijavljeni na predavanje će saznati kako da na najbolji način iskoristite vizuale koje naprave i kako da prenesu informacije svom timu bez obzira na vremensku zonu.

Registracija za predavanje se nalazi na zvaničnom sajtu.

Kao odgovor na pandemiju Covid-19, British Council je transformisao PlayUK festival inovativnosti i interakcije između umetnosti i tehnologije, i sve svoje sadržaje će ponuditi putem interneta.

PlayUK onlajn verzija je osmišljena kao serija digitalnih događaja i svi su pozvani da nauče nešto novo i povežu se sa britanskim profesionalcima iz industrije video igara.

Tokom narednih pet meseci kroz različite video sadržaje i uživo predavanja na mesečnom nivou, svako ko je zainteresovan za gejming industriju igara i kreativnu ekonomiju, se može priključiti.

Kao deo programa, svakog meseca British Council će pružiti širok spektar besplatnih resursa, pružajući uvid i priliku svima da uče na daljinu.

Uzbudljiv sadržaj će uključivati Masterclaš radionice, 90-minutne sesije uživo sa vodećim kreativcima iz Velike Britanije koji će deliti znanje i ekspertizu u različitim elementima dizajna – pisanja, crtanja, zvuka i sl.

Predavanja će se održavati poslednje srede svakog meseca nudeći priliku za sticanje veština i direktnu interakciju sa predavačima.

Seriju predavanja su osmislili kustosi We Throw Switćes britanski studio, specijalizovan za alternativne video događaje i instalacije. Sesije su besplatne.

Za one koji su propustili priliku da se pridruže imaće priliku da pogledaju snimke sesija Masterclaš-a.

Profesionalni video razgovori prikazaće stručnjake iz Velike Britanije koji su ranije učestvovali u PlayUK-u da razgovaraju o svom poslu, iskustvima i karijeri, a objavljivaće se i kratki intervjui sa stručnjacima iz Velike Britanije, kao i pismeni tekstovi i intervjui usmereni na trenutne trendove u kreativnoj industriji

PlayUK je platforma British Council-a koja ima za cilj da ponudi pristup novim veštinama i znanju i ojačava interakciju umetnosti i tehnologije, uz povezivanje profesionalaca iz Velike Britanije i zemalja zapadnog Balkana.

Ovaj program se bavi temama kao što su programiranje, gejming, virtualna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR), animacija, interaktivni sadržaj i narativni dizajn.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar