Počele probe za plesnu predstavu „Sofia“ u Bitef teatru

BEOGRAD – Probe za novu plesnu predstavu „Sofia“ u produkciji „Bitef dens kompanije“, počele su danas na sceni Bitef teatra, u koreografiji istaknutog nemačkog koreografa Feliksa Landerera, saopstilo je to pozorište.

U novoj predstavi igraju Ana Ignjatović-Zagorac, Branko Mitrović, Tamara Pjević, Jakša Filipovac, Ivana Savić-Jacić, Nikola Živković, Miona Petrović, Karlos Alvarado i Staša Ivanović. ž

Kako navodi koreograf, plesni komad “Sofia” preispituje intrigantnu buduću simbiozu čoveka i mašine, i ukazuje na to da će svest o njihovoj povezanosti dovesti do potrebe da se ljudsko telo unapredi i usavrši.

Na taj način će se transformisati pojam koji ljudi imaju o sebi i drugima, jer su ti pojmovi šta je prirodno, a šta veštačko u suštini samo ideje podložne promeni, stoji u saopštenju autorske ekipe.

Umetnik Landerer je bio solista kod čuvenog nemačkog koreografa Štefana Tosa, da bi onda u Hanoveru (Nemačka) osnovao svoju plesnu kompaniju.

Sarađivao je sa najznačajnijim plesnim trupama u Evropi, kao što je „Skapino“ Balet u Roterdamu, čiji je bio umetnički direktor, Holandski plesni teatar (NDT), i Nacionalni teatri u Manhajmu, Bernu, Lucernu, Geteborgu.

Dobitnik je prestižne nagrade „Pro Vision“ za izuzetna umetnička dostignuća, i nagrade „Stadkulturpreis Hannover” za izuzetan građanski angažman u kulturi i umetnosti.

Premijera scenskog dela „Sofia“ planirana je za oktobar, na početku nove pozorišne sezone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar