Poklon onlajn koncert Beti Đorđević 24. decembra

BEOGRAD – Koncert “Beti Đorđević i prijatelji” biće realizovan uživo bez publike 24. decembra od 20 sati na sceni Kulturne ustanove Božidarac u Beogradu, a emitovanje će se odvijati onlajn na YouTube kanalu Božidarca.

Registracija publike na sajtu ustanove je besplatna, a potrebno je da posetioci ispune prijavu svojim osnovnim podacima, i onda će dobiti na svoj email link za praćenje direktnog prenosa poklon koncerta na YouTube platformi.

Džez umetnica Beti Đorđević sa svojim neprevaziđenim glasom je retkost na današnjoj muzičkoj sceni.

Planirano je da vokalna diva svoju publiku, ovaj put onlajn, odvede u raskošan opusa hitova nastalih u drugoj polovini 20. veka sa fokusom na stvaralaštvo 70-ih godina.

Tokom svoje bogate karijere ostaće prepoznatljiva najviše po šlagerima i naravno neprolaznom hitu “Počnimo ljubav ispočetka”.

Pevačica je u poslednjem periodu bila aktivna na koncertima u prestonici, kao što su scene Doma omladine ili Bluz i Pivo, kao i drugi manji klubovi po gradu.

Pored posebnog repertoara za ovu muzičku retrospektivu, Đorđevićeva će izvesti i neke zaboravljene domaće i strane hitove.

Na ovaj način će se zatvoriti surova godina gde je umetnost, posebno muzika, i dalje na čekanju, zbog toliko otkazanih ili neprestano odloženih koncerata uživo, da onda svi moraju da prelaze u digitalnu sferu.

Direktor Božidarca Vladimir Kljajić izjavio je povodom organizacije koncerta: „Za nama je teška godina, epidemija koja je zadesila čitav svet je promenila i način na koji ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu”.

On smatra da je neophodno da se održi tradicija, makar ona bila i onlajn, kao i da se konačno isprati jedna neslavna godina, da joj svi vide leđa.

“Verujem da smo napravili pravi izbor sa fantastičnom Beti Đorđević, životnim borcem sa neverovatnim glasom. Zato vas pozivamo da nam se pridružite ovog četvrtka i makar na trenutak da se prepustimo hitovima i da budemo zahvalni što smo došli do kraja godine, a neka sledeća godina bude briga za sebe, za koju verujemo da će biti normalna”, istakao je Kljajić.

Publika će koncert moći da prati uživo sa svojih telefona ili kompjutera.
Ovaj muzički program se realizuje uz podršku Gradske opštine Vračar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar