Potpuna rekonstrukcija Omladinskog pozorišta „Dadov“

BEOGRAD – Gradski sekretar za invescticije Luka Petrović najavio je danas potpunu rekonstrukciju Omladinskog pozorišta „Dadov“ kojom će, kako je precizirao, biti obuhvaćeno 918 kvadratnih metara, odnosno sve podzemne i nadzmene prostorije pozorišta u ulici Desanke Maksimović na Vračaru.

Petrović je istakao da će rekonstrukcijom biti obuhvaćena vodovodna i kanalizaciona mreža, elektro i termotehnička instalacija sa priključkom na daljinsko grejanje.

„Predviđena je postavka novog audio-sistema za snimanje i reprodukciju zvuka, sistema tehničke komunikacije i signalizacije, kao i projekcioni video-sistem“, naveo je resorni sekretar za Beoinfo.

On je dodao da će se raditi nova ventilacija, te pojasnio da će ventilacija i rashlađivanje pozorišne sale, kao i velike scene biti ostvareno centralizovanim vazdušnim sistemom sa klima-komorom pozicioniranom na krovu.

„One će biti obložene zvučnim barijerama, s ciljem da se smanji buka od opreme. Projektom je takođe predviđena potpuno nova instalacija i oprema za odimljavanje pozorišne sale i velike scene radi zaštite od požara“, naveo je Petrović.

Dodao je da će nove obrise dobiti i sve sporedne prostorije pozorišta, uključujući foaje, biletarnicu, garderober, prostorije za glumce, kao i tehničke prostorije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar