Predstava 'Beton mahala' 50. put pred publikom i prvi put na znakovnom jeziku

Predstava Beton mahala 16. novembra slavi jubilej, svoje 50. izvođenje. Ovo je predstava koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Publika u Zvezdara teatru je imala priliku već mnogo puta da ovacijama i dugim aplauzima nagradi izvođenja ove predstave, koja je širom regiona punila sale i izazivala oduševljenje.

Predstava Beton mahala je nastala kroz priče mladih Novopazaraca koji su želeli da govore o problemima mladih, otvarajući religijska, politička i druga društvena pitanja. Skrećući pažnju na ove probleme, predstava u suštini govori o ljubavi.

Predstavu su režirali Rifat Rifatović i Branislav Trifunović, a produkcija je pozorišna trupa ‘Joj evo ih ovi’, iz Novog Pazara. Ovog puta pred publiku u Zvezdara teatru izaći će Amar Ćorović, Nedim Nezirović, Petar Kostić, Vahid Džanković, Ema Muratović, Ajtana Dražanin i Lejla Bučan Pluncević.

Povodom pedesetog izvođenja predstave Beton mahala, režiser Rifat Rifatović je rekao:

„Pedeset betonmahala! Jubilej u kući koja nam je jedina otvorila vrata. Pre svega veliko hvala Zvezara Teatru za prepoznavanje teatra u betonmahali. Veliko je ovih 50, baš veliko, jer se ovih 50 predstava svaki put isto obraćalo, sa mnogo hrabrosti, snage, direktnosti, iskrenosti i pre svega mnogo ljubavi. Obraćala se i ticala se i nas samih (ljudi koji su mešali Beton za betoniranje betonmahalom) kao i onih koji su 50 puta vraćali glumce na još jedan 2, 3 aplauza više. Sa željom da se skrene pažnja na ono šta jesmo, bez ulepšavanja i pakovanja u nešto što ‘pitkije zvuči’. Srećan jubilej svakom onom ko je u ovih 50 igranja, osetio bar delić momenta betoniranja. Beskompromisno i snažno, bar dok ne bude kao na kraju naše predstave: ‘da živimo u državi u kojoj ovakva predstava neće biti potrebna’. Kad smo došli do 50. šteta bi tek sada bila stati i ne nastaviti bar ovako kako smo dosad. Čeka nas još mnogo jubileja i igranja,“ rekao je Rifatović.

Jubilarna predstava Beton mahala biće prevedena na srpski znakovni jezik u okviru akcije „Da čujemo pozorište“ koju već drugu sezonu Zvezdara teatar realizuje u saradnji sa kompanijom Japan Tobako Internešnl, Gradskom organizacijom gluvih Beograda, Asocijacijom tumača srpskog znakovnog jezika i gradom Beogradom. Ovom akcijom ovo pozorište je i zajednici gluvih omogućilo da gledaju pozorišne predstave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar