Predstava „Fine mrtve đevojke“ premijerno na sceni BDP-a

BEOGRAD – Predstava „Fine mrtve đevojke“ prema tekstu Mate Matišića i u režiji Patrika Lazića biće premijerno odigrana 23. novembra na Maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Priča je bazirana na istoimenom filmu iz 2002. godine o dve lezbejke koje se doseljavaju u novu zgradu, a glavne uloge u predstavi poveren su glumicama Ivi Ilinčić i Ivani Nikolić.

Ova drama otkriva nam likove komšija koji su redom velike patriote i vernici koji ubijaju, siluju i abortiraju, brižni roditelji koji podižu frustriranu decu, kao i oni retki „dobri“ koji uvek ćute…

Reč je o priči o mržnji i frustracijama pri nedostatku ljubavi.
„Postoji jedan društveni paradoks koji je po meni duboko pogrešan i nastran i o kojem sam hteo da napravim predstavu. To je činjenica da je društveno prihvatljivije mrziti bilo koga, nego voleti. Ovo nije još jedna gay-friendly predstava, mi čak i nismo politički korektni u njoj, nema crnih i belih, svi su u najmanju ruku sivi i ogrezli u mržnju. Zato mislim da se ova predstava bavi puno širim problemom od toga ko sa kime spava“, Izjavio je reditelj predstave Patrik Lazić.
U predstavi igra mnogobrojna glumačka ekipa, a među njima su Milena Predić Ilinčić, Ivana Nikolić, Jadranka Selec, Milan Zarić, Paulina Manov, Ivan Tomić…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar