Predstava „Majoranin nestanak“ na italijanskom u BDP-u

BEOGRAD – Predstava na italijanskom jeziku sa titlovima na srpskom „Majoranin nestanak“ po istoimenom romanu Leonarda Sašea biće izvedena 7. decembra (19:30) na maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP), najavio je danas Italijanskim institutom za kulturu.

Kako se navodi, predstava u režiji Šašeovog unuka Fabricija Katalana bavi se sudbinom italijanskog fizičara Etorea Majorana, nestalog 1938. godine tokom plovidbe broda iz Palerma, koji je „usredsređen na istraživanja o kojima ni sa kim nije govorio prvi naslutio put ka nastanku razarajućeg nuklearnog oružja“.

„Predstava je zamišljena kao policijska istraga, kao triler koji svakog trena može da eksplodira, kao san koji se sanja otvorenih očiju. Četiri lica nalaze se u bolničkoj ambulanti, među kojima je i monah za kojeg se sumnja da je nestali naučnik“, saopštava BDP.

Uloge tumače Loredana Kanata, Alesio Karuzo, Roberto Negri i Đovana Rosi, scenografiju i kostim potpisuje Katja Titolo, a muziku Fabio Lombardi.

Predstava kulturnog društva Laros iz Rima, umetničkog direktora Đina Kaudaija, gostuje u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu i BDP-om, uz podršku Ministarstva kulture Italije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar