Predstava „Pluća“ premijerno 11. maja u Madlenijanumu

BEOGRAD – Drama „Pluća“ engleskog autora Dankana Mekmilana, u kojoj igraju Suzana Lukić i Goran Jevtić, biće premijerno izvedena 11. maja u Operi i teatru „Madlenijanum“, saopštila je danas ta kuća.

„Drama izrazito savremenim jezikom govori o dvoje pametnih ljudi koji su pred ispitom rešavanja iskonskih ljudskih potreba dok ih pitanja karijere, ekologije, tehnologije i samorealizacije zbunjuju i zaustavljaju da zapravo žive punim plućima i onako kako im srce govori“, saopštio je Madlenijanum.

Kako je navedeno, reditelj i prevodilac drame Ivan Vuković odlučio se za dvoje glumaca koji su u „punoj raskoši i zrelosti svojih karijera“.

„Njihova izuzetna nesvakidašnja kompatibilnost se naročito oslikava u duhu urbanosti koju svojom harizmom poseduju oboje i u posebnom dikcijskom daru da na izgled svakodnevni, čak ulični, govor učine pravom pozorišnom poezijom“, kaže se u saopštenju.

„Pluća“ „Madlenijanum“ radi sa agencijom „Marador“, scenografkinja predstave je Ema Stojković, kostimografkinja Ivana Mladenović, a kompozitor Miroslav Radulović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar