Premijera drame “Bombona” 25. novembra

BEOGRAD – Predstava „Bombona“ u režiji Marka Čelebića, premijerno će biti izvedena u četvrtak, 25. novembra od 19 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, a nova drama „Dadova“ realizovana je povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama – 25. novembra.

U skladu sa značajem obeležavanja ovog važnog dana, gosti na premijeri biće Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, zaštitnik građana Zoran Pašalić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, kao i predstavnci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu Beograda.

Delo nastalo na osnovu teksta dramaturga i romanopisca Filipa Grujića i u režij Marka Čelebića, iz različitih uglova sagledava problem nasilja nad ženama kao i uticaj narkomanije na njegovu pojavu.

Cilj predstave je da mladima, kroz njihov jezik i razumevanje generacijskog problema, pokaže da anksioznost, melanholija, depresija, ne treba da se rešava narkoticima, jer su oni samo kratkotrajno rešenje problema, a vremenom postaju dugoročan problem.

U predstavi glume Lazar Nenadović, Nikola Milanović, Una Ninić, Milica Ivošević, Anastasija Stanić, Teodosija Popović, Lazar Jović, Jovan Šakota, Nikola Radulović, Jovan Rakić, Tara Desnica, Nađa Pročković, Lena Trifunović, Mateja Jovanović, Jovana Urošević i Mia Jovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar