Premijera filma Pjera Žalice zatvara Sarajevo film festiva

SARAJEVO – Film „Praznik rada“ bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalice biće premijerno prikazan 19. avgusta na zatvaranju Sarajevo film festival, najavili su danas organizatori.

„Zatvoriti Sarajevo film festival je iznimna čast i novo iskustvo. Oboje je preduslov za ogromnu tremu, ali verujem da nećemo izneveriti očekivanja publike i veličinu trenutka, jer smo radili u duhu kolektivnog entuzijazma i ljubavi, uvereni da važnu priču pričamo na pravi način“, poručio je Žalica.

Film koji će biti prikazan u „Open er programu“ festivala prati Armina, koji se nakon deset godina u Nemačkoj u gluvo doba noći vraća u Bosnu i Hercegovinu.

„Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: „Uhapsiše Fudu, ko zna zašto.“ U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada“, saopštio je festival.

U „Prazniku rada“ igraju Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo i Branimir Popović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar