Premijera filma „Prolećna pesma“ na predstojećem Festu

BEOGRAD – Film „Prolećna pesma“ u režiji Natalije Avramović našao se u programu predstojećeg Festa, koji će se od 7. do 16. maja održati u Beogradu, a mlada rediteljka kaže za Tanjug da je u srpskoj kinematografiji malo ostvarenja o samohranim majkama.

„Prolećna pesma“ Natalije Avramović, koja je pisala i scenario zajedno sa Ljubinkom Stojanović, gradi filmsku priču, melodramu o mladoj rediteljki Petri.

Ona je samohrana majka, koja pokušava da sredi svoj život nakon razvoda, a pritom se sprema da snimi ozbiljan film o pesnikinji Desanki Maksimović.

Iznenadna očeva smrt uzburka u njoj osećanja kojih nije bila svesna, a na sve to biva pozvana na proslavu 15 godina mature u rodnom gradu.

Avramović za Tanjug kaže da je režirala vrlo iskren film koji je delom autobigrafski

„Usudila sam se da sa gledaocima podelim vrlo intimnu priču. Napisala sam scenario samo nekoliko nedelja nakon smrti mog oca. Svašta mi se događalo u tih nekoliko nedelja. Prolazila sam kroz emotivne oluje i iz lične potrebe sve stavila na papir. Želela sam da analiziram kroz šta sam prolazila i kasnije odlučila da to bude scenario za moj prvi film“, kazala je Avramović.

Kako kaže, u srpskom kinematografiji nema puno filmova o samohranim majkama.

„Bila mi je namera da napravim ženski film, ženskim promišljanjem svega što nas okružuje. Biti samohrana majka koja traži ljubav u Srbiji nije baš najudobnija situacija, ali junakinja mog filma je psremna na borbu“, kazala je Avramović i dodaje da je za nju velika čast što će „Prolećna pesma“ biti premijerno prikazana na Festu.

Uloge u filmu tumače Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Đorđe Đoković, Milan Kolak, Svetozar Cvetković, Danica Maksimović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar