Premijera “Holivudskog sna” u UK Stari grad

BEOGRAD – Novi komad “Holivudski san” u režiji glumaca iz predstave – Dušana Matejića i Miloša Đurovića, premijerno je sinoć izveden na sceni UK Stari grad u Beogradu.

Drama se dugo igrala na sceni Ateljea 212 pod nazivom “Džepovi puni kamenja” dramske autorke Meri Džons, iz irskog miljea, poznata priča o dvojici filmskih statista koji tokom snimanja novog filma žele mnogo više od života i karijere nego što im je trenutno pruženo.

U adaptiranoj verziji tog komada pod nazivom “Holivudski san” radnja je iz Irske premeštena u Srbiju.

Koncept je veoma specifičan prema ideji autorke drame, a to je da samo dva glumca igraju predstavu, ali svako po sedam likova, što su mladi glumci uspešno izveli.

Dva junaka Boško i Mirko tokom snimanja filma u Srbiji maštaju da snimaju svoj film sa stranim glumcima, a da oni postanu mnogo više od običnih statista, kakva im je trenutna sudbina.

Dok jedan mašta da njegov ne toliko umešno napisan scenario zaživi na velikom platnu nekog holivudskog studija, drugi lik ulazi u romansu sa filmskom divom, zvezdom filma na kome obojica statiraju, iz čega nastaju razne komplikacije i posledice.

Reprizna izvođenja “Holivudskog sna” su večeras i sutra od 18h na istom mestu, bivši “Parobrod”, na Dorćolu, ušuškana i komotna scena UK Stari grad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar