Premijera predstave „Feliks“ 22. marta u Zvezdara teatru

BEOGRAD – Pozorišna predstava „Feliks“ nastala po romanu Vladimira Kecmanovića u režiji Darka Bajića biće premijerno izvedena 22. marta na sceni Zvezdara teatra, najavljeno je danas u Zvezdara teatru.

Glumačku ekipu predvode Milutin – Mima Karadžić, a sa njim će se na sceni Zvezdara teatra naći i Filip Hajduković, Marko Gvero, Andrijana Oliverić, Milena Damljanović i Nikola Cvetković.

Direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević izjavio je da je „Feliks“ već druga predstava u proteklih kodinu dana u produkciji pozorišta koje vodi, a po delu Vladsimira Kecmanovića.

„Imali smo ovde premijeru izuzetno uspešne predstave ‘Osama’. Kao što je to slučaj kod ‘Osame’, koju možemo da tumačimo kao usamljenost, ali i kao ime teroriste, tako i ‘Felks’ može da donosi sreću, ali i nešto drugo što će publika otkriti u predstavi“, kazao je Kovačević i dodao je Kecmanović domaći u Zvezdara teatru i da su predstave po njegovom delu uvek zasnovane na dobroj priči i proznom dijalogu.

„Vrlo retko dobijamo završen, dobar, originalan dramski tekst, a eto to se sada dogodilo, jer su dramatizaciju knjige uradili Kosta Peševski i Drako Bajić, koji je i režirao ovu predstavu. Priča kojom se bavi predstave je zasnovana na trileru. Zato nije dobro prepričavati predstavu jer nam nije namera da otkrijemo ko je ubica“, rekao je Kovačević.

Kecmanović je zahvalio Kovačeviću jer se već druga predstava nastala po njegovim knjigama postavlja na sceni Zvezdara teatra.

„Zahvaljujem svima koji učestvovali u nastajanju predstave, a naročito glumcima, jer će na pozorišnoj sceni oživeti moju priču“, kazao je Kecmanović i dodao da je ideju za roman „Feliks“ dobio kada je čuo priču o penzioneru prevarantu.

„Taj penzioner je varao ljude dajući oglase da menja stan u Beogradu za odgovarajući u unutrašnjosti. Naravno, on je na račun tih ljudi u unatrašnjosti pio i jeo obilazeći te stanove i tako uspevao da preživi. Kada sam pisao roman ‘zagrebao’ sam po prošlosti tog čoveka u nadi da otkrijem njegovu motivaciju. Uveo sam prošlost tog čoveka s pištoljem u rukama na scenu, a ostalo će publika otkriti“, kazao je Kecmanović.

Reditelj predstave Darko Bajić kaže da Zvezdara teatar pokazuje veliku izdržljivost da sa malo para pravi izuzetne predstave.

„Čini mi se da ova predstava nosi duh naše rešenostri da u Zvezdara teatru postavimo komad koji je provokativan za njegove aktere i publiku. Želeo sam da eksperimentišemo i na kraju smo predstavu ‘Feliks’ žanrovski definisali kao opersku komedija triler“, kazao je Bajić i dodao da je ovo vreme u kojem dominira globalna prevara.

„Jako je klizav teren između istine i laži. Skoro niko nema pojma šta je zapravo istina, a šta laž. Kada neko nekog napadne preko društvenih mreža i kaže nekom da je lopov, nema argumentovanog odgovora već novog napada na onog koji je tu tvrdnju izneo. Ispada da su svi lopovi, i u toj priči nema mesta za istinu“, rekao je Bajić.

Dodao je da su junaci Kecmanovićevih knjiga junaci do poslednjeg daha.

„Kecmanović na fin način istražuje prošlost i na fin način je smešta u kontekst vremena u kojem živimo“, kazao je Bajić i istakao da za njega predstavlja veliki uspeh to što je vratio Mimu Karadžića na pozorišnu scenu.

„Publika će videti u našoj predstavi bravuru starog glumačkog asa i mladog šarmantnog glumca Filipa Hajdukovića i gospodina Gvera koji i najozbiljnije trenutke u predstavi igra sa osmehom“, kazao je Bajić.

Karadžić je rekao da je Zvezdara tetar najbolje pozorište u Beogradu.

„Ovde ima slobode u predstavama koje publika izuzetno voli. To je odlična kombinacija. Bajić me je pozvao da igram prevaranta, i ja sam ga pitao šta ću ti ja tu, ali eto napravili smo predstavu“, kazao je Karadžić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar